Egy település régi utcanevei érdekelnének, hol találhatnám meg?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Az utóbbi időben hobbi szinten helytörténettel kezdtem foglalkozni, és nagyon érdekelne, hogy hogy hívták régen az utcákat a szülőfalumban. Nem vagyok azért annyira tanácstalan a dologba, régészet-történelem szakos vagyok, így van kiindulási alapom, hogy kezdjek el kutatni, de eddig eredménytelen volt sajnos. Az egyik 19. századi kataszteri térképet ismerem a településről, csak itt sajnos nincsenek utcanevek beírva, csak számok. Tudom, hogy a számok mögött valahol nevek állnak, de nem találom őket a térképen. A birtokviszonyok jól láthatóak, ott a neveket is felírták, hogy kié a föld.
Ezt a térképet használom: [link]
Köszi a segítséget!
2020. jan. 13. 12:16
1/1 anonim válasza:
Ha nem tudod neten megtalálni, akkor helyben, idős(ebb) emberektől érdeklődhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!