Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az igaz hogy sok helyen...

Az igaz hogy sok helyen vidéken akkora szegénység van hogy még a parkettát IS és még kitudja mit elégetnek ilyenkor a téli fagyos időjárásban?

Figyelt kérdés
Ilyen családoknak/embereknek milyen kilátásai vannak vajon?

2020. jan. 12. 18:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Városokban meg sok helyen attól halnak meg hogy a sütővel fűtenek és gázmérgezést kap az egész család. Nem egy ilyen eset volt.

Falunk cigányoknál is megy ez a minden fát tüzekünk. De magyaroknál is van ez, hogy amit lehet azt égetjük, sok magyar pl a használt autó gumit is tüzeli, hiszen van fűtő értéke. Falusi vagyok. Közelünkbe csak magyarok laknak, de mindennel IS fűtenek, olyan fekete kormot vág a kéményük, hogy néha a házból nem lehet kilépni, konkrétan tudom hogy van aki néha szokott gumit égetni, meg dió hajat, meg tényleg bármit ami kicsit is tud égni.

Szegénység van azért, mondhat bárki bármit, az ország többségére nem a jólét a jellemző. Mindenki ott spórol ahol tud. Van aki az ételen, hogy mindenből a legolcsóbbat, ha 1 hete lejárt attól még jó, ha nem muszáj nem zuhanyzik, nem mos külön mindent, amit lehet egybe mos meg csak teljes adagot indít azt is gyors programon stb. Rengeteg ilyen van.

2020. jan. 12. 21:31
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Azt bírtam, amikor eltüzeltek, meg eladtak mindent a házból, aztán nyígtak az önkormányzatnál meg a városi tévénél, hogy "lakhatatlan a házuk".
2020. jan. 12. 21:46
 13/18 anonim ***** válasza:
25%
Magánügy . Neked lenne gondod filózhatnál mikent oldd meg na nincs tartalékod sem aki hitelezne átmenetileg . Nem a humanus aranykort éljük hanem egyik mély állapotát , gengkorszak tvben idióták ringyók aljanépek szenny .
2020. jan. 12. 21:57
 14/18 anonim ***** válasza:
93%
Én egy konkrét példával tudok szolgálni. Borsodi családból származom, sokat járok arra. Sátoraljaújhelyen a város alján eladományoztak egy sorházat, panelt. Ugye a népességcsökkenés jelen van ott is, ezért ebbe jó lehetőseg láttak hosszú távon. A bentlakók nem fizették a gázt, miután lekapcsolták konkrétan a parkettával fűtöttek. Akkor hallottam először ilyenről, de úgy látom akkor ez nem olyan ritka jelenség. Elég nagy a kontraszt sajnos, pedig az egy város.
2020. jan. 12. 22:50
 15/18 A kérdező kommentje:
Legnagyobb probléma tényleg az iskolázatlanság (vagy annak csak minimális megléte), meg az hogy tényleg egyik napról a másikra élnek, mindegy hogy mi lesz pénteken, ha ma hétfő van és már "baj van".
2020. jan. 12. 23:14
 16/18 A kérdező kommentje:

Mai cikk, szörnyű!

[link]

2020. jan. 13. 20:45
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért itt jegyzem meg, hogy vannak olyan fűtési megoldások is, amik otthon is összerakhatók, mint amilyen a tömegkályha vagy a hagyományos kemencék (komposztkazánt inkább még nem említem), és jóval hatékonyabbak, tárolják a meleget, kevesebb tüzelőt használnak stb. Csak ugye ehhez is tájékozottság kell, meg azért ügyesség és alaposság, odafigyelés a megépítéséhez. Egy ilyen vas(lemez)kályhára folyamatosan tolni kell az anyagot, mert 1-2 óra alatt kihűl, a vastag agyagfal meg akár egy napig sugározza vissza, amit felvett.
2020. jan. 13. 22:17
 18/18 anonim válasza:
Vidéki vagyok, a családom jó, gazdagok vagyunk, mindig van pénzünk, milliós tartalékaink. Ez az égetés vidéken főként a c-typeokra jellemző.
2021. dec. 6. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!