A ti lakóhelyeteken milyen a közösségi élet?
Vettünk egy házat egy kisvárosban, tavasszal költözünk oda. Nem a környéken éltünk szóval nem ismertük igazán a települést. De örömmel látom pl a facebook oldalukon hogy sok közösségi program van, nem politikai jellegű, hanem civil kezdeményezések és ami tényleg a közösségért és az emberekért van. Pl helyi kistermelői piac és ünnepi vásárok, szilveszteri, karácsonyi, húsvéti programok, városzöldítés, futóverseny, biciklitúra stb.
Nálatok van ilyesmi? Eddig a fővárosban éltünk és itt nem tapasztaltuk a hasonló dolgokat, inkább csak a ridegséget és önzőséget az emberek közt.
Érd, itt a szomszéd c vitaminos elopja a másik kutyáját és kínozza.
A fehér szomszéd is lop. Nem éppen az a hely, ahová költözni akartam, dehat 20 év hitel...
A környéken nincs közösségi tér. Nincs játszótér. A boltokban lefosztva a polcok.
Nincs parkoló hely. Nincs rendes csatornázás. Brutális módon sok parlagfű nő. A hivatal beleköt egy milliméter eltérésbe, de ha a lakosságot éri támadás, vagy igazságtalanság, akkor nem segítenek.
Hasonlóan jó, én már lassan 10 éve élek itt, mert itt örököltem házat, amit megtartottam, mert munkahelyek vannak, az infrastruktúra sem rossz, de mégsem nyüzsgő nagyváros mert azt nem szerettem soha sem.
Amikor még gyerekként jöttem ide évi 2-3 alkalommal látogatóba akkor jóval kevesebb program meg egyéb dolog volt. Amikor ideköltöztem akkor a város sokat fejlődött és fejlődik is a mai napig. Ugye független önkormányzat van már egy ideje itt nagyon politikai élet nincs ami számomra előny. Ugye rendezvény ahogyan észrevettem évről évre igyekeznek minél többet beiktatni, minden hónapra legalább egy valamit. Túrák nagyon gyakran vannak, az utóbbi másfél két évben még gyakrabban. Sportesemények is egyre többek. Igyekeznek ők is zöldebb irányba fejlődni aminek már van látszata, de minden szépen lassan alakul meg ami tetszik hogy figyelnek a várostörténelmi múltjára, nem akarják elfeledtetni hanem egyre több ehhez kapcsolódó valamilyen emlékművet összehozni. A régi közösségi épületeket sorba hozzák rendbe, igyekeznek több parkolót, meg több zöld területet biztosítani. Termelői piacot is terveznek egy sétáló utcával együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!