Logopédus idősebben?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, és nagyon nehezen tudok mások előtt beszélni . Önbizalmammal nincs probléma, szeretek beszélgetni másokkal , viszont csak úgy,hogy ha egy emberrel beszélgetek. Ha már van ott még plusz egy ember vagy akár társaság , akkor már félek megszólalni . Félek hogy hülyeséget mondok, kinevetnek miatta, vagy olyan viccet mondok ami nem tetszik nekik. Szemtől szembe meg bárkivel eltudok beszélgetni bármiről. Nem emlékszem, hogy gyerekkoromban ért volna valami trauma vagy ilyesmi hogy ne merjek beszélni.

Van valami módszer rà, hogy ezen tudjak avítani ? Kicsit halkan beszélek meg nem artikulálok annyira, biztos ez is közre játszik benne. Kis koromban jártam logopédushoz, 22 évesen van erre lehetőségem ? Szívesen elmennék ilyenre ahol van beszédfejlesztésre lehetőség, mert nagyon frusztrál hogy egy társaságban nem tudnak megismerni, meg csöndesnek ismernek meg.

Köszönöm mindenkinek előre a válaszokat ! Remélem tudtok segíteni , én valahogy nem találtam olyan helyet/módot ami tudna segiteni!:/

2019. dec. 10. 20:43
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy nincs probléma az önbizalmaddal, pont az a bajod! Ez nem logopédiai kérdés, nem a hangképzéseddel van baj, hanem van egy kis szociális fóbiád. (Magyarul szégyellős vagy.) Pszichológushoz menj. És olvasd el ezt a könyvet: [link]
2019. dec. 11. 00:17
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ ! Elolvasom a könyvet amit ajánlottál, fejlődni mindig lehet!♥️
2019. dec. 17. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!