Van itt aki felvette az osztrák vagy holland állampolgárságot?
A magyart visszakéne adnom, hogy megkapjam.
Megéri a cserét?
(Bármelyik országgal kapcsolatos infó érdekel, bár én Hollandiában lakom, de nyilván több az ausztriai magyar itt.)
Bocs, hogy továbbbra is a kettös állampolgárság témát hozom fel, de tudtom szerint ugyan elvileg mindenhol az az alapeset, hogy le kell mondani az elözöröl, viszont EU államok esetében megtartható a régi, azaz lehetséges a kettös állapmolgárság.
Ez a törvényekben külön egy kis bekezdésben szokott lenni, amit nem igazán ismernek az emberek.
(Én is egész véletlen találtam meg a sokadik keresgélés után - nem Hollandia)
Szerintem vagy olvasd végig az egész rendelkezést, ami ott erre vonatkozik, vagy kérj megbízható infót az ottani hivatalos szervektöl.
Hollandia esetén EU-s állampolgárságot sem szabad megtartani.
Rajta van a Bevándorlási Honlapján a holland nyelvű leírásban
Nekem meg nem holland a házastársam...
Bocs!
A holland állampolgárságot a hatályos jogszabályok alapján 5 év alatt lehet megkapni.
Tudja valaki, hogy a gyakorlatban ez tényleg 5 év-e mire megkapja az ember, vagy pedig elhúzódik?
Legyen szíves írni nekem, aki kapott már holland állampolgárságot. A kérdezőnek nem tudtam írni privátban, mert az oldal szerint elvileg törölte a regisztrációját vagy pedig letiltották a fiókját.
ma 01:59
Legalább 5 évet kell itt élni, hogy benyújthasd a kérelmet. Maga a procedúra ezt követően kb 1 év az internet szerint. Az Inburgeringsexamen is szükséges hozzá.
Köszönöm a gyors választ!
Csak az internet szerint 1 év, de a gyakorlatban ez elhúzódik?
Te kint élsz Hollandiában és ezért tudod?
En 2-os alampolgar vagyok, ferjem holland es nem kellett letenni az
Inburgeringsexamen-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!