Szerintetek is van a magyar emberek nagy reszenek olyan komplexusa, mely szerint Magyarorszagon a legrosszabb, legnehezebb es mindenhol mashol csak jobb lehet?
Az olyan ember igencsak elvesztette a realitásérzékét.
Az utóbbi időben jártam tőlünk Keletre is, Nyugatra is, és azt kell mondjam, hogy jobb a helyzet annál mint amire a híradókból lehetne következtetni.
Az más kérdés hogy előrébb is járhatnánk, az elmúlt kb. 70 évben messze nem lettek kihasználva a lehetőségek.
„Én mondjuk a legjobbra törekszem. Irány az USA:D”
Szevasz tavasz...
„mohács, 1848-48, első vh, második vh, 56, stb.... ”
Mohács: török túlerő
1848-49: osztrák, orosz stb. túlerő
Első világháború: antant túlerő
Második világháború: szövetséges hatalmak túlereje
'56: szovjet túlerő
Igazából ami számon kérhető rajtunk az a '90 utáni időszak, ezt szívesen láttam volna a listádon.
Azért egy próbát megért...
Főleg azokban nagy akik saját szemükkel látták hogy más országokban mi a helyzet.
Egy barátom sokat jár kínában és szétröhögi magát az ottani körülmények itteni beállításán.
Szerinte példaértékű az ország fejlettsége, és vicc az amit itt beállítanak róla.
Szerinte sokkal jobban élhető az ország mint az USA.
Csak az EU oszágokon kívül az USA ban jártam de belemélyedve az egy német vagy francia o hoz képest egy rakás .....
1-esnek uzenem, hogy ez nem igaz, szinte csak a vesztes csatakrol tanitanak es a 48 at /56-ot is megnyertuk ha nincsennek az Oroszok...
A kerdesre isa csak az a valaszom, hogy ezt cseppentik a kozhangulatba, hogy barhol jobb.
Megis, szerintetek milyen a kozbiztonsag Amerikaban??? Milyen az eletszemlelet, ahol nincs jarda???
Amerika a jelen pillanatban is haborus orszag, csak nem a sajat foldjen vivja a harcot; nyugat eu legnagyobb resze pedig a volt (mai) gyarmatok (es kelet Europa) kiszipolyozasabol megelve "jobban" el mint mi.
Vegul is aki hozzajuk huz, az azt a rendszert tamogatja. Nem itt rossz, hanem az a szar amit csinal(tat)nak velunk. Es az emberek mar annyira tompak, hogy a kertjuket sem muvelik, hogy valamennyire elszakadjanak.
Ok, biztos beken hagynak, nem gyotornek a mindennapi megelhetesert, de ezen is lehetne valtoztatni, ne a MASHOL, MASOK ALTAL KIVIVOTT EREDMENYEKBE csucsuljunk bele-amihez semmi kozunk. Igy konnyu! Meg mondani is azt, hogy ott igy, meg ott ugy. Ok hogyan jutottak oda es honnan kezdtek? (En mivel tartjak fent magukat?)
Kapcsold ki a TV, mozogj, egyel rendesen es...na, es igy akkor rajon az ember, mennyire nehez normalis embereket talalni...Ez kulfoldon is igy van, keves a "lelkes" ember, es a nyugati sekelyes lelek nem igazan erti/erzi a keletit. Kint olyan az erzese az embernek, mintha olajfolt lenne a viz tetejen, es nem tud elvegyulni, belemerulni. Itthon viszont lehuz a sotet melyseg, semmi ketseg. Mintha hinar tekerdne az ember labakore es nem hadja, hogy haladjon. Valyon miert?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!