Szoktátok érezni, hogy nem a számotokra megfelelő kultúrába, országba születtetek?
Figyelt kérdés
Nekem egész életemben ez volt ameddig Magyarországon éltem. Minden nap azt éreztem, nekem itt nincs dolgom, nem vagyok ide való, ez a hely nem nekem való. Amióta elköltöztem Németországba, szinte azonnal boldog lettem és fantasztikusan érzem magam. Sohasem szeretnék visszaköltözni Magyarországra. Kérdésem, hogy nektek is szokott lenni olyan érzés, hogy nem a megfelelő kultúrába, országba születtetek és hogy szeretnétek onnan elmenni?2019. okt. 9. 19:14
1/5 anonim válasza:
Nem, épp ellenkezőleg. Pont tegnap írtam egy itteni kérdésre egy hosszú litániát, hogy milyen rosszul érzem magam ötödik éve Berlinben, és mennyire várom már, hogy hazamehessek végre összesen 9 külföldön töltött év után Budapestre.
2/5 anonim válasza:
Nem. Ellenkezőleg, rövid idő után elfog a honvágy. Akkor is, ha nagyon szép és jó helyen vagyok, Németország is nagyon jó, a tengerpart is nagyon jó. S mégis.
"S mégis, magyarnak számkivetve,
lelkem sikoltva megriad -
édes Hazám, fogadj szivedbe,
hadd legyek hűséges fiad!
Totyogjon, aki buksi medve
láncon - nekem ezt nem szabad!
Költő vagyok - szólj ügyészedre,
ki ne tépje a tollamat!"
3/5 anonim válasza:
Èn a korral vagyok így. Csak sajnos oda nem lehet utazni...
4/5 anonim válasza:
Én csak ezt az országot, de jártam már pl.: Szlovéniában, ami jobban bejönne.
5/5 anonim válasza:
Nekem a minél igazabb, önhűbb, felébredtebb "kultúrák" vannak oözel hozzám. Ilyenben meg nincs ország. (Tibet?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!