Nektek van kedvenc magyar költőtök? Ha igen akkor miért pont ő?
Nekem több is van.Radnóti Miklós a nagy kedvencem. pl. Tétova óda ,Erőltetett menet c. verseit imádom.Azt szeretem benne,hogy nagyon változatos metaforákat alkalmaz,a témái pedig mind különlegesek,impressziót kelt az emberekben.
József Attila a második.A 'szabadszelleműsége' fogott meg nagyon.Tiszta szívvel c. verse pedig az egyik legszebb vers a magyar irodalomban.Nagyon tudok azonosulni benne a költővel.
Juhász Gyula a harmadik kedvenc.Szerelmi költészetét nagyra értékelem. Anna örök, Milyen volt c. versek a legjobbak tőle.
Nektek van kedvencetek?Ha igen akkor miért pont ő?Nálam ez a 3 a favorit,nem is tudnék választani közülük.18/F
Van. Arany. A nyelvezete, a színessége, úgy általában a gyönyörű magyarsága miatt.
Érdekes, hogy Radnótit sokan említik. Nekem soha nem érződött őszintének, de nem tudtam megmagyarázni. Aztán mitadisten, kiderült, hogy a kényelme miatt a felesége rendszeresen abortuszra kellett, hogy járjon, mert a gyerek se kellett neki. Írhat nekem akármilyen szépnek látszó szerelmesverset egy ilyen férfi. Megmondta a felesége, hogy mennyit értek a szép szólamok.
Nekem igazából 3 kedvenc költőm van: József Attila,Radnóti Miklós,s Ady Endre,
De a két kedvenc versem mégsem tőlük van,hanem az egyik: Áprily Lajos: Március
A másik: Lőwy Árpád: Az élet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!