Régen mi volt a különbség a falatozó, büfé és a bisztró között?
Figyelt kérdés
2010. júl. 14. 21:43
1/4 anonim válasza:
Ebben a filmben pont van egy rész erről (65:44-nél kezdődik a felsorolás):
2/4 anonim válasza:
Gyakorlatilag semmi. A falatozó magyar szó a büfé francia a bisztró szláv orosz.
3/4 anonim válasza:
A büfében legfejebb szendvicset és italt lehetett kapni,és állva fogyasztani. A falatozóban jó esetben le is lehetett ülni. A bisztóban már főtt étel és kiszolgálás is volt,sőt volt,ahol cukrászsütemény is.
4/4 anonim válasza:
Ahogy én emlékszem, a falatozó előtt többnyire voltak székek, asztalok, le lehetett ülni és úgy megenni a gyors kajákat. A büfé csak egy kis bódé, nagyon ritkán egy két székkel/asztallal, szintén gyors kaják. A bisztrót nálunk az jellemezte, ha bementél friss kávé illat, péksütemények, drágább italok (lévén nem kocsma), felszolgálás, tisztaság, igényesség, hangulat. Mára a legótvarabb kocsmát is hívhatják bisztrónak (pld. kőbánya, Tó bisztró - ha valaki ismeri).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!