Meddig lehet tolerálni egy szellemi beteg embert?
Figyelt kérdés
Ez a gondolat merengett a fejemben azok után amit ma a tömegközlekedésen láttam. Egy láthatóan szellemi sérült kisfiú szált fel a tömegközlekedésre a papájával. Leültek, és a gyerek folyamatosan zaklatta a mellette ülőket. Az egyikről a szemüveget akarta levenni, a másik fejéről a fejhallgatót, meg a mobilját nyomkodni, közbe artikulálatlan hangokat adott ki magából. Persze a kísérője rá szólogatott érte, de nyilván semmi hatás. Ahogy néztem ezt a jelenetet, arra gondoltam, hogy úr isten, mikor durranna el az agyam ha ott kéne ülnöm, és törölném képen a gyereket, vagy ordítanám le az öreget, hogy takarodjon le a kölökkel és legközelebb csak kényszerzubbonyban hozza emberek közé. Persze tudom, érzéketlen gec1nek tűnök, sajnáltam a kis srác helyzetét, de tényleg mennyi az amit egy embernek még el kéne vagy illene - vagy nem tom' - tűrnie az embernek egy ilyen szituban?2019. szept. 12. 21:56
11/14 anonim válasza:
Az is baj, hogy nem érted, hogy nem szokták mások cuccait földhöz vágni, meg az is hogy szerinted mások szerint erre mosolyognod kellene. Egyik sem igaz. Egy fél éves gyerek is ledobhatja a cuccodat ha valahogy elvette tőled, de az sem szokott előfordulni. Ha előfordul akkor ugyan úgy szólsz azoknak akik vigyáznak rá, hogy figyeljenek jobban. Nem minden zavarodott viselkedésű ember szellemi fogyatékos, vagyis nem elmebetegek, persze ezt első ránézésre nehéz megítélni, de gondolni kellene arra is, hogy talán ugyan úgy érti és érzi mi történik körülötte, csak képtelen kifelé jelezni ezt.
12/14 anonim válasza:
#3: Na mesélj, a gondnokság alá vétel esetén is megmarad a választójog?
13/14 anonim válasza:
#10: El kell húzni tőle a telefont, mondván, hogy az enyém. A húzz a p*csába! mondatot nem értik, talán azt sem, hogy dühös vagy.
14/14 anonim válasza:
Az értelmi fogyatékos, az autista és az elmebeteg különböző kategóriák. Ráadásul az autizmus spektrumot alkot, vannak intelligens Asperger-szindrómások, jól funkcionáló autisták is, bár ők nem próbálják meg kíváncsiságból a te telefonodat nyomogatni, mert tudják, hogy azt nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!