A magyarokra miért jellemzőbb a pesszimuzmus más
népekhez képest?
Figyelt kérdés
Nem akarok általánosítani, nyilván nem mindenkire igaz, de úgy tűnik, hogy a magyarok elég nagy része nagyon pesszimista. Elég sok embert ismerek és sok országba járok, sok emberrel ismerkedem meg. Úgy tűnik, hogy a többi országban sokkal vidámabbak az emberek, segítőkészebbek. Még keletebbre is sokat járok és még a szerbeknél, ukránoknál, románoknál is optimistábbak az emberek, sokkal többet mosolyognak, készségesen segítenek, míg a magyarok szinte megsértődnek, ha kérdez az ember valamit tőle Szerintetek mi lehet ennek az oka? Pszichológiai, történelmi, társadalmi vagy gazdasági oka lehet?
Románia is lehagyott minket. Mire fel legyünk optimisták? Minek örüljünk a szarnak is? Pont hogy a "szarnak is örülés" mentalitás visz minket még jobban lefelé a lejtőn...
2019. aug. 28. 17:38
2/7 anonim válasza:
Lehet, hogy nem csak azt hisszük, hogy szar minden, hanem tényleg szar minden. Erre nem gondoltál még?
2019. aug. 28. 18:04
3/7 A kérdező kommentje:
Kedves #2 Tudtommal nem írtam sehova, hogy ne lenne szar, vagy hogy azt hinnénk. Tudom, milyen állapotok vannak.
2019. aug. 28. 18:31
4/7 anonim válasza:
Az a baj, hogy mi semminek sem tudunk örülni, de elrontani dolgokat annál inkább. Így mindent negatívan közelítünk meg, és így az út eleve rossz is lesz.
A másik furcsaság, hogy egy jópár ideje elkezdődött ez a "pozitív életszemlélet a nyerő" életmód, ami nagyon úgy néz ki, hogy sokaknál megint mellé ment. Elég kimenni az utcára, nézni az emberek arcát, egymáshoz való viszonyát...
2019. aug. 28. 19:29
5/7 rmokus86 válasza:
Vedd bele, hogy sokan aktív-pozitív szemlélettel inkább kimentek ideiglenesen vagy véglegesen külföldre. Így persze hogy ez nem fog változni.
2019. aug. 30. 08:20
6/7 anonim válasza:
Én is bejártam egy pár országot és én is azt tapasztaltam hogy a magyarok ilyenek. Sehol máshol nem tapasztaltam ilyet mint ami nálunk van. Mindenki segítőkész, de hál istennek azért nálunk is vannak de kevesen. A kérdésre a magyarázat is megvan!! Illetve szerintem: Az semmi más mint a pénz!! Ha legalább annyira jól élnénk hogy minden ki van fizetve és kényelmesen élünk akkor más lenne. Akkor maradna erő pénz és odafihgyelés a másikra. Amíg ez nics..addig ez igy marad! A válasz egyértelmúen a PÉNZ, az anyagi helyzet.. mert az borít mindent..
2019. aug. 30. 19:28
7/7 anonim válasza:
Történelmi. Nézd meg a történelmünket,főleg ott a trianon környékén..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.