Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A felvin ilyenkor már nem...

A felvin ilyenkor már nem lehet új szakot megjelölni?

Figyelt kérdés

2019. júl. 11. 02:25
 1/7 anonim válasza:
100%
Csak a fizetős változatát annak amit már meg jelöltél, és azt is csak 12-ig
2019. júl. 11. 05:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Vagy torolhetsz az iskolakbol
2019. júl. 11. 07:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet. Én új szakot akarok. Törlöm az eddigi összeset, így olyan, mintha nem jelentkeztem volna. És pótfelvételin jelentkezem egy db új szakra, ha meghirdetik, de eddig mindig meghirdették..
2019. júl. 11. 11:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja sajnos, pechemre én pont olyan szakot nem jelöltem meg, amit nem valószínű, hogy a pótfelvételin meghírdetnek, előző évek alapján :/ Ezért kell 2x meggondolni a jelentkezést februárban (verem a fejem a falba).
2019. júl. 11. 20:19
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy mik ezek a pálfordulások? A gimi arról szól, hogy felkészülj az érettségire, ami alapján jelentkezel az egyetemre. Volt 18 éved eldönteni mit szeretnél, erre az elmúlt két hónapban kitaláltál valami totál mást?...
2019. júl. 12. 03:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Jaj ezt a hülyeséget, hogy a gimi felkészít arra, hogy hova menj. :D Meg, hogy 18 éved van eldönteni? Te már úgy bújtál ki is, hogy ezen gondolkoztál vagy mi?

Nekem a gimi abszolút nem segitett megtalálni az utamat (amúgy 3 éve érettségiztem), most jelentkeztem először. Engem nem ért palfordulás, csak túlságosan biztos voltam önmagamban és nem jelöltem B tervet. Az eredeti A mellett kitartok, de ha jelentkeztem volna egy másik szakra, onnan sikerült volna tárgyakat elfogadtatnom.

2019. júl. 12. 07:58
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

5-ös: Nem csupán 18 évesen nehéz eldönteni, hanem később is, hogy mit szeretnél, mit tudnál, mit érdemes csinálni. Sőt... én már nagyon régen érettségiztem, és a diplomán is túl vagyok. Most mégis szeretnék valami újat tanulni és új szakmát választani. De minél többet élt az ember, annál több dolgot kell megfontolnia. Csak néhány ezek közül: pénz (hány millióba fog fájni a képzés), időtartam (milyen idős leszek, mire végzek), időigényesség (munka, család mellett melyik a kivitelezhetőbb), egészség (a választott szakmát x év múlva bírom-e szellemileg, fizikailag). Nem is sorolom tovább.

Aki februárban valahogy döntött, az biztos az akkori legjobb tudása szerint tette, és előtte biztos nagyon jól átgondolta. Én legalábbis igen, de az egyik szakkal kapcsolatban voltak félelmeim. Így akkor kizártam. Nem szent meggyőződésből, inkább csak a könnyebb megoldást választottam és inkább egy másik szakot választottam, több intézményben is megjelölve. Közben rájöttem, hogy legyőzhetőek az akadályok, talán. Még most sem vagyok benne biztos, csak azt tudom, hogy a februári választásom inkább lemondás volt.

Az is lehet, hogy semmit nem fogok tanulni, nem jelentkezek pótfelvételire. Vagy majd máskor jelentkezem. Ezer lehetőség van.

Aki 18 évesen nem tudja eldönteni, az majd eldönti fél év múlva, 2 év múlva, vagy akármikor. Te is elbizonytalanodhatsz még az életben. Lehet, hogy nem is egyszer. Lehet, hogy idősebb korodban bizonytalanabb leszel, mikor már nem csak a saját érdekeidet kell szem előtt tartani.

Szóval így van ez ezekkel a pálfordulásokkal.

2019. júl. 12. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!