GTK jobb mint az ÁJK?
Elbizonytalanodtam a szakkal kapcsolatban, amit választottam magamnak. A barátaim, a családom arról próbál meggyőzni, hogy egy gazdasági diploma többet ér ma mint egy jogi. De én nem is igazán vagyok matekos, meg nem is érdekel. Rossz érzést kelt bennem, hogy nem támogatják a döntésemet. (Államira jelentkeztem)
Szerintetek milyen diplomával a legkönnyebb elhelyezkedni?

A jogi diploma pont, hogy sokat ér. Jogot elvégezni sokkal nehezebb mint egy gazdasági szakot, illetve sok idő kell mire eljutsz egy jó szintre vele. Ez nem olyan, hogy elvégzel egy 3 éves képzést mondjuk aztán elhelyezkedsz és évente kérsz fizetésemelgetéseket és már 25 éves korodra jól keresel.
Végig szívsz az 5 éves egyetemmel, mert itt tényleg rengeteget kell tanulni hasonlóan mondjuk egy orvosihoz, utána a jogi diplomád még kb. szart sem ér ha nem szakvizsgázol, amihez kell 3 év gyakorlati idő egyetem után és alamizsnáért dolgozol. Mire eljutsz egy jó szintre sok év, mert itt hosszú idő kell mire olyan jogi tapasztalatot szerzel, amit megfizetnek és biztosan, önállóan képes vagy eljárni.
Egyébként ne ez alapján dönts, hanem az alapján neked melyik tetszik jobban, mi állna hozzád közelebb, nem árt ha beszélgetsz szakmabeliekkel is.
Köszönöm a válaszokat! Igazatok van. Nem szabad hagynom, hogy mások befolyásoljanak, meg a jelentkezésen már amúgy sem tudok módosítani. Évet halasztani meg nem szeretnék. Apával még sokat kell küzdenem majd. Szerinte túl sok jogász van és nem kell sok ész csak magolás ahhoz, hogy valakiből az legyen. Szerinte egy Pénzügy-számvitel pl sokkal értékesebb.
De ha bele szakadnék se tudnám elvégezni, sajnos nem olyan beállítottságú vagyok, semmilyen érzékem nincs hozzá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!