Biológia emelt szintű érettségi? Bőv. Lent.
Orvosihoz kell nekem, idén ősszel érettségizem belőle. Megvettem a Panemsulis Biológia tankönyvet, és elkezdtem tanulni az OM honlapján lévő követelmény szerint.
Minimum 80%osra kell megírnom hogy jövőre bekerüljek az orvosira. Nehéz ennyit összehozni? Középiskolába 3 évig tanultam biológiát, 5ös voltam belőle de inkább az egészségtani részével foglalkoztunk. Most így h tanulom, sok dolog idegen, de szerencsére könnyen felfogom a dolgokat.
Fel tudok ennyi idő alatt készülni, és "könnyen" össze lehet hozni azt a 80%ot?
Ha gondolod írj nekem privát levelet, én is oda készülök és én is egyedül:D, a különbség csak annyi, hogy nekem min. 90%ot kellene írnom, mert csak a duplázás játszik.:D
Én már eléggé körbejártam ezt a dolgot, ha dobsz egy msn címet, szerintem fel tudlak világosítani 1-2 dologról.
hali en is szeretnek bioszbol emeltszinture menni most osszel.vegzos vagyok bsc-n es szeretnek orvosira vagy mas egeszsegugyire menni.mikor lesznek az erettsegik es mibol keszulhetek?
koszi
szia!
ha orvosira akarsz menni, én a Panemsuli Biológia könyvét tudom ajánlani, 3000 ft körül van, valamint a Maxim Kiadó 130 tétel biológiából-emelt szint
Kémiáról egyenlőre nem tudok nyilatkozni, az még várat magára :)
Viszont, ha más eü szakra mennél (ápoló, mentőtiszt, orvosdiagnosztika etc) akkor egészségügyi alapismeretekből is vizsgázhatsz, szerintem nagyon könnyű az emelt szintű érettségije :) Ha érdekel leírom azt az 5 könyvet, amiből tökéletesen feltudsz rá készülni!
Az idei őszi érettségire augusztus közepétől lehet jelentkeztni, szeptember 5ig azthiszem, oktober végén van valamikor a biosz, az eü alapismeretek oktober elején, a szóbeli érettségikre nov elején kerül sor. Többet sajnos én sem tudok, majd aug közepétől kiderül (:
Én is nagyrészt magamtól készültem, tavaly 95%-os érettségit írtam. Szerintem ha érdekel a dolog, akkor simán fel lehet készülni:)
De ne csak az elméletet tanuld, hanem oldj meg minél több feladatot is! Mert az emelt már nem csak a lexikális tudásodra kíváncsi, hanem a logikádra is:)
köszi! :)
mennyi ideig tanultál rá, illetve naponta milyen beosztásba? :P én a 400 oldalas könyvet akarom okt. végéig megtanulni, így minden napra jut 1-2 lecke + nézegetem a régi emelt érettségiket :) inkább lassabban tanulom meg, de alaposabban, ha 10 perc alatt lezavarom sajna az a tudás másnapra el is veszlik :S
Szia!
Én még csak most megyek gimibe biofizika szakra, de én is asz orvosira szeretnék jelentkezni.
Én már most(lehet hogy korai...) tanulgatok ezt-azt, mert szeretek foglalkozni az anatómiával például.
Esetleg meg tudnád mondani annak az 5 könyvnek a címét, amit korábban említettél?
Előre is köszi. :)
azok a könyvek eü alapismeretek érettségire készítenek fel :)
de azért megmondom, és odaírom az árát is h én kb mennyiért vettem :)
Kardos Lídia- Emberi test (4200ft)
Galambos Katalin- Általános személyiség lélektan alapjai (3500ft)
Galambos Katalin- Fejlődéslélektan és szocializáció (4000 ft)
Vízvári L. - Gondozástan /Egészségtan (4-4000 ft)
Ezekkel orvosira készülve nem sokat érsz :)
De vannak nagyon jó biosz könyvek, emelt szintűek, írtam én is pár címet, de neten találsz többet"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!