Milyen ponthatarra szamitotot a gazdasagi szakokon?
Szerintem ezt most nehéz megjósolni, főleg úgy, hogy ez az utolsó év amikor nem kell emelt és középfokú nyelvvizsga. Ez szerintem elsősorban a fizetős szakokra lesz hatással, hiszen államira ha nem is volt kötelező, de eléggé javasolt volt a magas ponthatár miatt.
Egyébként engem az zavar, hogy hiába mondták nehéznek az emelt szakmait, többeknek kifejezetten jól sikerült. Megoldottam az előző évek feladatsorait is, és ott kb 10-15%kal rosszabb lett az eredmény, mint élesben.
Bár szerintem egyetem függő is. Lesz, ahol csökken, talán jelentősebben is. De pl BCE BME BGE itt növekedhet inkább.
Szerintem inkább a fizetős helyekre lesz hatással. Ettől függetlenül nen zárnám ki, hogy az állami is emelkedik egy két pontot.
A pontod nagyon közel van a tavalyi psz-s ponthatárhoz, szerintem oda lehet esélyed. A gazd ment nem hiszem.
Más helyen nem jelölted meg egyik szakot se?
Az a baj, hogy hiába kérdezed így tőlem, akkor is csak tippelni tudok én is :D
Igen, kevesebben jelölték meg, elsősorban B tervnek, ha nem vennék fel őket államira. (persze kivétel van, de ebbe ne menjünk bele az a kisebb rész)
Idén kiderültek a töri esszé kérdések ami ugye 33% a teljes töri érettségiből. Akinek hagyományosan számítja a rendszer a pontjait, annak nyilván segítség volt.
Aztán ahogy említettem, többektől azt hallottam vissza, hogy jól sikerült az emelt szakmai érettségi.
Egyelőre nincs adat arról, hogy hogyan sikerültek az érettségik a tavalyihoz képest így csak a szubjektív véleményekre lehet alapozni, az meg nem sokat ér.
Én szerintem a fizetős pszre a Corvinuson lehet esélyed, talán még akár államira is, de azt nem hiszem.
De már csak 15 nap és kiderül minden :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!