A pótfelvételi ponthatárok minden esetben emelkedhetnek? Én, személy szerint,258 ponttal rendelkezem,240es ponthatárra adtam be a pótfelvételi
Nem tudom, hogy van-e esélyed, de tudtommal arról van szó, hogy a ponthatárok pótfelvételikor nem csökkenhetnek. Az hogy nőni fog-e vagy sem, az nyilván a jelentkezőktől függ.
Tehát az általános eljárásban 250-es ponthatárral rendelkező szak a pótfelvételi eljárásban nem lehet 249 pontos például.
Nem lehet előre megmondani, hogy beférsz-e, hasonlításképp megnéztem ismerősöm tavalyi pótfelvételijét, az ő esetében éppen 18 pontot növekedett.
Ha hülyeséget írtam volna, valaki legyen szíves javítson ki.
"Ilyen alacsony ponttal akarsz egyetemre menni? Vicc."
Könnyen beszélsz, 5-6 éve a gimnáziumokon kívül szinte senki nem csinált emeltet. Nekem sem sokkal volt több pontom, de sikeresen végeztem, nem egy büfé szakon.
"Könnyen beszélsz, 5-6 éve a gimnáziumokon kívül szinte senki nem csinált emeltet"
Emelt érettségi nélkül is ez kettes-hármas érettségit jelent. Ami elég kevés egy egyetemhez, de egy büfészakhoz elég.
"Emelt érettségi nélkül is ez kettes-hármas érettségit jelent. Ami elég kevés egy egyetemhez, de egy büfészakhoz elég"
Ez nem igaz. A 240 pont 3-4 jegyeket jelent. Kettes érettségivel már rég nem lehet bekerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!