Hogyan találhatom meg ami érdekel?
Most 'fejeztem be' az első évem egy egyetemen, de mostmár biztos vagyok benne, hogy nem jó helyen vagyok. Sajnos eleve hagytam magam belehajszolni, pedig 1 évig passziválni szerettem volna, gondolkodni. Az egyetemen teljesen elvesztettem az önbizalmam, végig úgy éreztem egy nulla vagyok. Tudom, hogy eleve ezt akarják éreztetni az emberrel, de nekem még emellé jött az, hogy én vagyok a kar legrosszabb hallgatója, mert akármennyit tanultam, nem jöttek az eredmények, és most oda jutottam, hogy nem tartom magam képesnek nemhogy erre, de másik egyetemre sem. Szerintem sem elég okos, sem elég szorgalmas nem vagyok. Nézegettem OKJ-s képzéseket, de semmi sem fogott meg, és félek, azt sem tudnám megcsinálni. Itt ülök 19 évesen, és semmiféle ötletem sincs merre menjek tovább. Dolgozni szeretnék, de egy érettségivel, és 0 tapasztalattal nem sok lehetőségem van, szerintem a fizikai munkát sem bírnám, külföldre pedig nem szeretnék menni, pedig lehet az lenne most a legjobb. Járok pszichológushoz most, de még nem igazán értünk el áttörést, max annyit, hogy semmi önbecsülésem, de erre se látok megoldást.
Egyelőre annyit tudok tenni,hogy ezen az egyetemen passziválok most 1 évet, viszont nem tudom mi segítene ebben az 1 évben amivel megtalálnám az utamat. Szerintetek, mit csináljak?
Egyébként sajnálom, ha önsajnálatnak hat az írásom, tudom, hogy sokan vannak így, és van akinek rosszabb is, de nem vagyunk egyformák, az én lelkem most ennyitől is megrogyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!