Érdekel a programozás, de nem tudom melyik egyetemi kart (nem vagyok benne biztos, hogy ez a helyes megfogalmazás) kellene választanom, mérnökinfó. Vagy programtervező informatikus?
BME mérnök-informatikus nagyon durva, főleg a matematika része. Ugyanez az Óbudain nem annyira erős, de a matek ott is húzós.
Ja, és 3-4 programozási nyelv kiváló használata erősen javasolt!!!
1 nyelvet tanulgass, az is legyen OOP. Ha előre megérted ezeket, a programozás egyetemen vicc lesz. Nem ez a része a nehéz (főleg ha szeretsz programozni), inkább az összes többi.
Az, hogy a mérnökinfos inkább hardwaret programoz meg nem feltétlenül igaz. Előfordulhat, de ez inkább villamosmérnöki feladat. Lehet, hogy régen nem volt akkora különbség a két szak között, de ma már azért nem tennék egy mérnökinfost villamosmérnök helyére.
Ahol én tanulok, ott ugyanazt tanuljuk mint proginfon. A különbség az, hogy nálunk van pár (villamos)mérnöki tárgy olyan szinten oktatva, hogy arra nem tudnám azt mondani, hogy valaha is hasznos lesz, proginfon meg tényleg picit több a matek.
Az viszont biztos, hogy ha programozni akarsz mindegy melyiket választod. Programozni programozva fogsz megtanulni, az egyetem nem tanít meg rá, csak megmutatja, hogy van ilyen is kb. Proginfot akkor válassz, ha 3 évet akarsz járni egyetemre 3.5 helyett, és ha gyűlölöd a fizikát. Ha nem zavar a fizika és a fél évvel hosszabb képzési idő, akkor azt mondanám, hogy teljesen mindegy melyikre mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!