Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyógyszerészek csak szintetiku...

Gyógyszerészek csak szintetikus gyógyszerekkel dolgoznak vagy fehérje alapú, biológiai gyógyszerekkel is?

Figyelt kérdés
Biotechnológia képzésnél olvastam, hogy fehérje alapú gyógyszerek kutatására, fejlesztésére is felkészít. Ha gyógyszerész is dolgozhat ilyen területen akkor melyik diploma érné meg jobban?

2019. jún. 28. 10:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Hogy melyik diploma eri meg jobban, azt nem valaszolom meg, mert nem tudom, de igen, gyogyszereszkent is tanulunk biotechnologiat, es el lehet helyezkedni biotechnologiai teruleten gyogyszereszkent is.
2019. jún. 29. 00:28
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2019. jún. 29. 07:15
 3/6 anonim ***** válasza:

A protein alapú gyógyszerek pl. inzulin, sok antibiotikum a biofarmácia témakörébe tartozik, ami egy gyógyszerészetin is okatatott tárgy. Természetesen gyógyszerészként is lehez közöd ezzekhez, de ahhoz minimum egy doktori fokozat kell majd. Amit én látok a gyakorlatban, hogy a nagy gyógyszercégek, hiába a gyógyeszerész a "drug expert" nem engedik nagyon, sokszor még soecifikus pl. biotech/bikém területen szerzett phd-vel rendelkezőknek, hogy Research&Development területen dolgozzanak. Szomorú vagy sem, de a gyógyszerész egy gyógyszergyáron belül nagyon ritkán tölt be kutatói pozìciót. Erre inkább a kémikusokat, biotechnológusokat és biológusokat preferálják. Ha tehát ezzel akarsz foglalkozni, mindenképpen a biotechet ajánlom. A gyógyszerészetivel inkább minőségbiztosìtás és marketing területen lehet elhelyezkedni.

Van rálátásom a dologra, mivel én gyógyszerész, a bátyám pedig végzett biotechnológus MSc-vel a BME-ről.

2019. júl. 2. 14:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Tök mindegy milyen diplomát csinálsz. Én ismerek vegyészt, aki biotechnológiával foglalkozik, biológusmérnököt (ma: biomérnök), aki leukémia-, asztmakutatással, genetikával foglalkozik.

Jegyezd meg, hogy mindig NEKED kell utánajárni a dolgoknak. Tudom, ez gimisként fura lehet, de az életben TE döntöd el, mit akarsz tanulni/mivel akarsz foglalkozni.

2019. júl. 2. 14:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2019. júl. 2. 21:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Helló!

Az a helyzet, hogy Magyarországon csak a Richter Gedeon végez biotechnológiai K+F-et és biotechnológiai gyártást, de sajnos nekik sem megy nagyon jól ez a terület, mivel a legutóbbi 2 biotechnológiai készítmény regisztrációs kérelmét vissza kellett vonni.

Szóval, ha biotechnológiai K+F-ben akarsz itthon elhelyezkedni, akkor vagy a Richter vagy ennél sokkal kisebb cégek a lehetőség - ez utóbiak általában bizonytalanok is és nem annyira magas a fizetés sem. Ha a Richterhez mennél, akkor taán a gyógyszerész diploma jobb, ha kisebb céghez, akkor esetleg a biotechnológus.

Mehetsz mmég külföldre is, mindig keresnek tehetséges fiatalokat. Ebben az esetben jó választás lehet a PTE-n az angol nyelvű Biotechnológia MSc szak, mondjuk ide kell egy alap (BSc) diploma. Ezen a szakon van egyébként államilag finanszírozott képzés is.

2019. júl. 16. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!