Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Más is van, akit rosszul...

Más is van, akit rosszul érintett és jelenleg ellehetetlenített az egyetemi jelentkezéshez kötelező nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
2019. jún. 26. 19:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
68%

42 éves vagyok, eddig folyamatosan tanultam, most gondoltam úgy, hogy szereznék egy új diplomát (betegség miatt változtattam pályát). Általánosban orosz, középiskolában egy velünk együtt haladó tanárral német (mondanom se kell, semmit nem tanultunk). Mi voltunk az utolsók, akik még nyelvvizsga nélkül is kaptunk diplomát.

Diplomás ápoló voltam, sajnos egy durva gerincbetegség miatt váltanom kellett, most könyvelő/adótanácsadó vagyok.

Mikor kellett volna nyelvet tanulnom? A három műszak mellett? Vagy a folyamatos magolás mellett? Tb-bét, áht és vállalkoási mképes, adótanácsadó, sok idő, sok pénz, rengeteg energia... de szeretnék adószakértő lenni, jó lenne egy szakirányú diploma. Idén nem mentem, mert az ikreim most érettségizhtek, ez fontosabbnak tűnt annál, minthogy elmenjek újra érettségizni (nincs matekom, nekünk anno fizika volt kötelező). Még nem néztem meg, lesz-e kivétel, hogy kinek nem kell, de nem sok esélyt látok rá...

2019. jún. 26. 22:02
 12/21 anonim ***** válasza:
11%
11-es: azért te tényleg a kivétel vagy, a legtöbben 18-19 évesen mennek egyetemre és tölük elvárható lenne a nyelvvizsga
2019. jún. 26. 22:08
 13/21 anonim ***** válasza:
59%
11#: Kimeneti követelmenykent most is kellene neked nyelvvizsga, ha egyetemista lennel..Az nem lenne gond, csak a bemeneti?
2019. jún. 26. 22:37
 14/21 anonim ***** válasza:
65%
13-as vagyok: Én majdnem 50 vagyok. Harminc fölött kezdtem az első egyetemi képzésemet, család mellett. Ősztöl ismét egyetemista leszek teljesen más területen mesteren. A gimiben angolt és oroszt tanultunk.Ehhez képest már 20 éve német C1-el mentem oda. Szóval csak akarni kell.
2019. jún. 26. 22:55
 15/21 anonim ***** válasza:
74%
Én általában nem szoktam hozzászólni ehhez a témához,mert az ilyen kérdéseknél általában csak vita van de most mégis azt teszem. Én általánosban végig németet tanultam és nem viccelek! nyolcadikba annyit nem tudtam elmondani hogy Ich habe eine Familie(van egy családom). De úgy gondoltam hogy hasznos lehet a nyelvvizsga a tovább tanuláshoz ezért kéttannyelvű gimnáziumba mentem(ez a lehetőség mindenkinek adott) viszont borzasztó rossz tanáraink voltak. Ezért elkezdtem gyűjteni a nyelviskolára és mikor összeszedtem a pénzt elmentem egy nyáron 2 intenzív tanfolyamra(heti 5x5 óra) és láss csodát 13. év végére sikerült letennem a DSD-t ami felsőfokú nyelvvizsga. Nyilván közbe második nyelvnek tanultam angolul is és a nyelvvizsga után arra is ráfeküdtem és meglett belőle a középfokú nyelvvizsgám. Mindezt még az egyetem előtt sikerült véghezvinni!! És őszintén nem is értem hogy mi ez a nagy felháborodás a nyelvvizsga törvény ellen, mivel én úgy érzem hogy az egyetemi tananyag mellett biztos nem lett volna (annyi) időm nyelvet tanulni, mint gimiben. Ez a törvény viszont kiküszöböli azt a problémát, hogy sokan a nyelvvizsga hiánya miatt nem tudja átvenni a diplomáját szóval én maximálisan egyetértek vele. Gondolom ez attól is függ hogy ki milyen szakra jelentkezik, de nekem biológia szakon rengeteg angol nyelvű publikációz raktak bele a tanárok a diákba, sőt volt egy tanárom biotechnológiából akinek konkrétan egy darab magyar szó nem volt az előadásanyagában és azt azért nyelvtudás/nyelvvizsga nélkül elég nehezen lehetett megtanulni. De ez csak az én személyes véleményen, nyílván senkit nem fogok tudni (nem is akarok) meggyőzni, hogy miért olyan fontos a nyelvtudás.
2019. jún. 26. 23:07
 16/21 anonim ***** válasza:
16%
Mi az, hogy ellehetetleníteTT? Kérdező, te nem tudod, hogy ez még nincs érvényben? Még senkit nem lehetetlenített el. Térjél vissza a kérdésedhez 1 év múlva, ha még aktuális lesz!
2019. jún. 26. 23:10
 17/21 anonim ***** válasza:
50%
tegnap 23:07-es: Végre egy értelmes ember, aki nem csak nyavalyog, hanem tesz/tett is valamit!
2019. jún. 27. 07:49
 18/21 A kérdező kommentje:
Tennének mások is, ha adottak lennének a körülmények. De hiába mondom el újra, és sokan mások is úgyis csak ugyanazt hajtogatod. Az emberekből sajnos valahogy kiveszett az elvek fontosnak tartása.
2019. jún. 27. 15:27
 19/21 anonim ***** válasza:
57%
Akkor ha jól értem ez most a 2. diplomád lenne?
2019. jún. 27. 15:37
 20/21 anonim ***** válasza:

Több mint 100 ezer ember nem kaphat diplomát nyelvvizsga hiányában.

[link]

2019. jún. 28. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!