Más is van, akit rosszul érintett és jelenleg ellehetetlenített az egyetemi jelentkezéshez kötelező nyelvvizsga?
42 éves vagyok, eddig folyamatosan tanultam, most gondoltam úgy, hogy szereznék egy új diplomát (betegség miatt változtattam pályát). Általánosban orosz, középiskolában egy velünk együtt haladó tanárral német (mondanom se kell, semmit nem tanultunk). Mi voltunk az utolsók, akik még nyelvvizsga nélkül is kaptunk diplomát.
Diplomás ápoló voltam, sajnos egy durva gerincbetegség miatt váltanom kellett, most könyvelő/adótanácsadó vagyok.
Mikor kellett volna nyelvet tanulnom? A három műszak mellett? Vagy a folyamatos magolás mellett? Tb-bét, áht és vállalkoási mképes, adótanácsadó, sok idő, sok pénz, rengeteg energia... de szeretnék adószakértő lenni, jó lenne egy szakirányú diploma. Idén nem mentem, mert az ikreim most érettségizhtek, ez fontosabbnak tűnt annál, minthogy elmenjek újra érettségizni (nincs matekom, nekünk anno fizika volt kötelező). Még nem néztem meg, lesz-e kivétel, hogy kinek nem kell, de nem sok esélyt látok rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!