Jogi kar mellett másik képzés? Lehetséges?
Én jogra járok harmadik éve. Nagyon kevesen bírnak két képzést egyszerre, de szoktam látni közgazdaságtan, pszichológiát, valamilyen tanárit a jog mellett, de biztos van más is, egy ismerősöm agrármérnökit, egy másik orvosit végzett mellette. Szerintem viszont ne egyszerre kezd a kettőt, előbb nézd meg, hogy egyáltalán a jog megy-e, bírod-e, hogy ne fulladj bele mindkettőbe egyszerre. Inkább várj a jogon legalább 1 évet, nézd meg, hogy hogy megy, és aszerint kezdj mellé egy második szakot.
Egy OKJ szerintem is belefér, jobban, mint egy pszichológia, de azzal is várj szerintem egy évet. Előbb szokd meg a környzetet, tanulást, stb, nehogy túlterheld magad.
De, mint mondtam, vannak, akik egyből belevágnak egyszerre kettőbe (nem tudom, hogy kivel mi lett később), de ez a saját kapacitásodtól is függ, csak ezt nehéz megítélni, mert szerintem egy gimnázium sem készít fel arra a mennyiségre, ami az egyetemen vár.
Szia!
Én jogra jártam (ELTE), szerintem ne kezdj el rögtön egy másik szakot joggal, eléggé nagy átállás lesz a gimiről a jogi egyetem. Ez nem igazán így van, hogy az elején könnyű, mert éppen azért nehéz mivel itt rengeteg mindent kell nagyon gyorsan és pontosan megtanulnod. Először szerintem vedd jól a kezdő akadályokat, kitapasztalod mit bírnál el. Nekem is voltak évfolyamtársaim párhuzamosan vittek más képzést, ők nem fejezték be 5 év alatt a jogi kart, illetve elég rossz átlaguk lett jogon, amit nem biztos, hogy célszerű bevállalni tekintettel arra, hogy a diplomaminősítést nézik a legtöbb állásnál, illetve egy csomó ösztöndíj, pályázatnál alap a jó tanulmányi eredmény.
Ha kérdésed van, írj nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!