Hogyan tudnék tovább tanulni? Olyan helyre szeretnek menni ahol van lehetőség kollégiumba lakni és tanulni
Figyelt kérdés
22 éves vagyok sajnos nem tudtam be fejezni a középiskolát.
Mivel külföldre utaztak a szüleim nemrég jottem vissza külföldre így hat csak 11 osztályom van meg.
Nagyon szeretnek tovább tanulni de nem tudom így milyen lehetőségeim vannak. Hogy mit szeretnek úgy igazából tanulni meg nem tudom nyelviskola is megfelelne vagy bármilyen és közben amíg elvégzem eldöntenem mit is szeretnek.
A válaszokat előre is koszonom
2019. jún. 20. 12:56
1/1 anonim válasza:
Én a helyedben elsősorban mindenképp az érettségire hajtanék. Nem nagyon vagyok képben, hogy megy ez, de érdemes lenne visszaülni 12. -re (mondjuk általános tagozaton), aztán tenni egy érettségit. Anélkül sajnos a munkaerőpiacon sok esély nincs. Más dolog hogy csak simán azzal sem, de gyakorlatilag ez belépő bármilyen továbbtanuláshoz. Ezalatt kitalálhatod, mit szeretnél utána csinálni. Szakmát tanulni, OKJ-t tenni is (többnyire) csak ezzel tudsz. Nyelviskola mindenképp jó ötlet, esetleg gimi mellett. Nyelvtudás, nyelvvizsga nagyon jó pont. Ezalatt kitalálhatod mit szeretnél, mi érdekel, aztán amikor megvan az érettségi, azonnal tovább lehet menni, a gondolatmeneted, elképzelésed mindenképp jó, de szerintem elsődleges a középsuli befejezése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!