Van lehetőség egy 2 ágyas kollégiumi szobában egyedül lakni, ha a másik személy díját is fizetem mellé? (a részletek lent)
Erre csak úgy van esélyed, ha egy egyetemista ismerősöddel megbeszéled, hogy ő is költözzön oda, de csak névlegesen, és majd te fizeted helyette is.
Egyébként nagyon unalmasak lennének az egyetemi éveid lakótárs/szobatárs nélkül, szóval szerintem egyetlen szobatárs miatt ne csinálj problémát, nekem például 3 szobatársam is van, mégis imádok kolis lenni.
Megértelek, én azért nem lettem kollégista, mert Győrben erre nem volt lehetőség. Lehet, hogy egyesek szerint buli az élet az egyetemen, szobatársak nélkül értelmetlen, stb. , de a tapasztalatok nem ezt mutatják. A volt párom kollégista volt, a saját szobájában ugyan ő választotta meg, hogy kikkel van együtt, mert csak a második évben vették fel, de mivel egy konyha + fürdőre két szoba jutott, így a mellettük lévő szobában rendszeresen hajnalig buliztak, hangoskodtak, a fürdő pedig használhatatlan volt, mert a mellettük lévő szobalakók rendszeresen ott közösültek.
A jelenlegi párom szintén ugyanitt volt kollégista, ő 4 év alatt a következőket fogta ki úgy, hogy 3-an voltak egy szobában: 1.évben két büdös szobatársat kapott, akik nem akartak fürdeni, a koszos ruhákat is gyűjtötték, stb. 2. évben az egyik büdös maradt vele, majd kapott mellé egy igénytelen rocker gyereket, aki a saját sz***rát nem volt képes lehúzni a wc-n. Ezt követően már voltak ismerősei, maga választotta meg a szobatársait, de velük is csak a gond volt: egyikük undorító dolgokat evett, a másik rendszeres bél és gyomorgázzal "szenvedett". Közben a mellette lévő szobában is rendszeresen volt 1-2 alkoholista, esetleg igénytelen, fürdést csak ünnepnapokon végrehajtó egyed. Mellette takarítani nem akart egyik se, mikor betelt a pohár a párom takarított.
Én inkább vállaltam, hogy napi 1,5-1,5 órát utazom, de legalább itthon rendben és egyedül lehessek egy szobában. Ha bulizni akartam, akkor ott aludtam egy ismerősömnél, nem érzem úgy, hogy kihagytam volna bármit is.
A kérdésre a válaszom: Valószínűleg nem fogják megengedni, hogy egyedül kivedd a szobát, csakis oly módon megoldható, hogy valakit megkérsz, hogy jelentkezzen és ne költözzön be, ő papíron ott lakik te pedig fizeted helyette. Viszont ha nincs ismerősöd és mindenképp ragaszkodsz az egyedülléthez, akkor inkább próbálj meg olcsóbb albérletet keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!