Tanító szakon milyen volt az alkalmassági vizsga annak, aki idén volt? Énekből mely népdalokból készültetek?
Nem kaposvári egyetem, hanem EJF. Előalkalmasságin voltam. Volt tesi, ettől féltem. Laza volt, kis futás, gimnasztika, labda-passzolgatás, semmi extra.
Beszéd: Rövid bemutatkozás, ki fia-borja vagyok, miért akarok tanító lenni, stb. Aztán felolvasni egy idegen szöveget. Volt idő előtte elovasni, nekem speciel volt benne egy számomra ismeretlen rövidítés, na az rém ciki volt, hogy azzal kellett kezdenem, hogy azt megkérdeztem. Mondta a vizsgáztató, hogy olvassam csak úgy fel rövidítve, de amúgy ezt meg ezt jeleni.
Énekből volt egy 20-as listám, már nem is tudom mik. Nem féltem tőle egyáltalán, mégis ez volt a leghúzósabb. Nem sikerült eltalálnom egy mi hangot egy istennek sem. Már szolmizálta a tanár, skáláztunk, de az az egy hang nem jött össze. Végül azt mondta, ettől függetlenül teljesen rendben van, de megígértem, nem fogok az éneket műveltségi területnek választani :D
Ha kicsit is bizonytalan vagy, akkor abszolút érdemes átnézni az 1-2. ostályos énekkönyvet és abból választani. Én belefutottam kisfiam kedvencébe (Madárka, madárka), ami nem a legegyszerűbb.
Amúgy dalok pl:
Mély erdőn ibolyavirág
Megismerni a kanászt
Méz, méz, méz
Hervad már a lombnak
Kis kece lényom
Tavaszi szél vizet áraszt
Virágéknál ég a világ
Repülj madár, repülj
Csipkefa bimbója
Két szál pünkösdrózsa
A pünkösdi rózsa
Háp háp háp, jönnek a kacsák
Hej, Vargáné
Egyszer egy királyfi
Lehetne folytatni a végtelenségig.
De, csak el kellett énekelni, de egyetlen hang nem volt a helyén. No, nem az x-faktorba készültem :D
Szóval az nem volt meg, akkor leszolmizálta a tanár, hátha úgy. De nem. Zongorán lepötyögte, énekeljem vissza. Skáláztunk, mindent csináltunk. Nem jött össze. De addigra már olyan ideges voltam, hogy ha estig maradunk, sem tudtam volna kiénekelni. Mondtam is neki.
Az elsőnek halkan megsúgom, hogy az EJF az Eötvös József főiskola rövidítése ami Baján található 🤦😂 kaposvári egyetem pedig KE,nem olyan bonyolult...
Én is idén voltam Kaposváron, nem volt vészes kicsit sem. Beszednél egy kis mese részletet kellett felolvasni, eneknel mondta, hogy válasszák egy dalt elenekeltem, majd annyit kért hajtsam le a fejemet és magasan enekeljem el nem kell nagy énekesnek lenned elmondták , hogy a rengeteg! vizsgazobol kb 2-3 bukott el eneken. Nem nézik szigorúan, utána kétszer visszatapsolas és ennyi, a tesi nekem durvább volt mint 3eve anno 15perc volt idén 1orat tesiztunk 😅 labdavezetes, gimnasztika, felhuzas, nem olyan hu de megszakados dolgok☺️ Minden sikerult hála, várom a júliusi ponthatárokat, hogy bekerültem-e, a pontom elég jó lett kiváncsi leszek nagyon 😊
Luca Panna
Láttál-e már valaha
Szegény legény
Hej, Vargane
Sárga csikó
Bereslegeny
Csipkefa bimboja
Kis kacsa fürdik
Esik eső
Két szál punkosdrozsa
Érik a szőlő
Nincs Szentesen olyan asszony
Kis kece lányom
Elesett a lúd a jégen
Tavaszi szél vizet áraszt
Nagyon szép iskola, érdemes elgondolkodnod rajta 😊
"Az elsőnek halkan megsúgom, hogy az EJF az Eötvös József főiskola rövidítése ami Baján található 🤦😂 kaposvári egyetem pedig KE,nem olyan bonyolult..."
Szöbegértelmezés sem olyan bonyolult.
A kérdező általánosságben (bár főként a Kaposvárira) volt kíváncsi a dologra. Én válaszoltam, első mondatban kiemelve, hogy nem a KE-ről van szó a válaszomban. Mondjuk tök mindegy, mert az alkalmasságig általános érvényűek, elfogadják őket mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!