Programtervező informatika vagy nemzetközi gazdálkodás?
Mi alapján? Fizetés? Infós ne legyél, ha a neten erről nem találtál információt.
Amúgy totál más a két szakma.
Hú, nagyon más a két terület.
Proginfó: akkor válaszd, ha jó vagy matekból, szívesen kockulsz, tudsz absztrahálni, elvontan gondolkodni, és hajlandó vagy az egyetem mellett is fejleszteni magadat. A programozó az nem egy szakma, hanem egy életforma.
NG: akkor jó választás, ha folyékonyan beszélsz angolul + egy másik idegen nyelven, extrovertált, kezdeményező, proaktív, pörgős személyiséged van, szeretsz prezentálni, és érdekel a nemzetközi, multinacionális környezet.
Mindkettővel könnyű elhelyezkedni és jólis fogsz keresni, ha szívesen csinálod és jó vagy benne.
"A programozó az nem egy szakma, hanem egy életforma."
Én azért már láttam nem egy programozót nagy cégnél, aki miután letudta a műszakot esze ágában sincs nagyon a maradék szabadidejét is otthon a gép előtt tölteni, hanem inkább valami mással pl. a szabadban,sportolással..stb. (Pedig a munkájukat örömmel végzik, és értenek hozzá.)
Nem kell egyből arra gondolni, hogy attól hogy valaki programozó, és jó programozó..akkor csak és kizárólag a kép előtt ül egész nap. Persze vannak ilyenek is, de nem kell általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!