Valaki mesélne az ORVOSI DIAGNOSZTIKAI ANALITIKUS szakról?
Alul van értékelve, de nem a szak, hanem a diploma. Nem kellene büfészaknak nevezni, ha már a btk-t is annak nevezik, a kettő közt nagyobb a különbség mint egy egészségtudományi szak és e között.
Még annyit hozzátennék, hogy Debrecenben a orvosi karon oktatják és az orvosi kémiájuk is megegyezik, azaz el lehet fogadtatni orvosin. A többi egyetemről nem tudok nyilatkozni, de ha ez büfészak, akkor mi nem az? Csak az orvosi meg a mérnöki?
Egyetértek az előző válaszadóval! :)
Nincs olyan, hogy felesleges szak a egészségügyben. Legfeljebb nem fogják nagyra becsülni a diplomád.
De ha elég kitartó és ügyes vagy, akkor megpróbálsz külfökdön elhelyezkedni.
Diagnosztikára mindig is szükség lesz, főleg ebben a rohanó világban. :) Legalábbis nekem ezt mondták Debrecenben.
Sok sikert!
Bármi kérdésed van, állok szolgálatodra! :)
Választhatsz pár specializáció közül,szerintem nem büfé szak, nem lehet valami unalmas,aki szereti az orvosi dolgokat. A képzés 4 egyetemen van jelen
Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karon
Miskolci Egyetem Egészségügyi Karon
Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karon
Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karon (ezen az egyetemen levelező formában indul.
orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitika specializáción: a hematológia és transzfúziológia, a hemosztazeológia, a hisztokémia, citológia, az immunológia, a klinikai kémia, a mikrobiológia szakmai gyakorlat.
- orvosi kutatólaboratóriumi analitika specializáción: a biokémia és molekuláris biológia kutatólaboratóriumi gyakorlatot, a farmakológiai, az immunbiológiai, a molekuláris morfológiai,a sejtbiológia, sejtélettan kutatólaboratóriumi gyakorlat.
- a radiográfia specializáción: a hagyományos radiológia, az ultrahang, a komputer tomográfia, a mágneses rezonancia, a nukleáris medicina, a sugárterápia szakmai gyakorlat .
- az optometria specializáción: a fekvőbeteg osztályos vizsgálói, a járóbeteg vizsgálói, a területi kontaktológia laboratóriumi, a gyermekszemészeti rendelői, az optikai üzleti gyakorlat.
- patológiai analitika specializáción: a makropatológia, a hisztokémia, az immunhisztokémia, a molekuláris patológia szakmai gyakorlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!