Mit tudtok az orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus felsőoktatási szakképzésről?
Figyelt kérdés
Tehát ez nem egyetemi képzés, nem ad diplomát. Nem hiszem, hogy végig tudnék csinálni megint 4 évet, ill. az utolsó 2 évet fizetnem kellene, hogy még egy diplomát kapjak. Nemrég indult a szakképzés, még nincsenek róla információk, ezért aki tud valamit, az kérem ossza meg velem. Néztem az okj-s laboratóriumi asszisztens képzést is, de az is már ketté van bontva gyakorló asszisztensre és egy további képzésre, mint sok okj. Mit gondoltok, melyiket érdemesebb elvégezni?2019. máj. 29. 20:00
1/4 anonim válasza:
Egy felsőoktatási szakképzés 2 éves. Ez 4, mivel alapképzés. Egy ismerősöm tanul ilyet.
2/4 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a felőoktatási szakképzés 2 éves, ez is az. Azt is tudom, hogy az alapképzés 4 éves, velük tanultam anno. Én konkrétan erről a 2 éves felsőoktatási szakképzésre lennék kíváncsi, hogy milyen. Érdemes-e ezt megcsinálni, vagy az okj ugyanazt adja. De ahogy írtam, az okj képzések is már ketté vannak bontva és nem elég 1 képzést elvégezni, kell a gyakorló és utána a szakasszisztensi.
2019. máj. 30. 15:46
3/4 anonim válasza:
PTE-n van ez a FOKSZ képzés, amiről te beszélsz. Én BSc szakra jártam, de ismertem erről a képzésről egy lányt. 15-en kezdték a 2 éves képzést, ebből ketten végezték el végül. Értelmetlen, fölösleges képzés. Teljes káosz volt az egész. Szegények a mi óráinkra jártak héba-hóba, ha egyáltalán tartott nekik előadást valaki, de közben meg kétszeres sebességgel kellett volna haladniuk. A tudásuk érthetően felszínes volt. Ők is szarul érezték magukat, a tanárok is meg mi is. A fizetésük meg a béka popója alatt lesz. Inkább ne, ha teheted!
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hasznos infó volt:)
2020. jan. 26. 12:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!