Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha tanárit végzek attól még...

Ha tanárit végzek attól még lehetek elsőtől negyedikig osztályfőnök?

Figyelt kérdés
Eredetileg tanítóra gondoltam, de sokan mondták, hogy az semmiképp se legyek. Most gondolkodom abban, hogy elmegyek német-angol tanárira. Mindig is szerettem volna osztályfőnök lenni elsőtől negyedik osztályig, viszont nem tudom, hogy ez így is lehetséges-e.
2019. jún. 8. 18:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A pályaválasztásodat ne az befolyásolja, hogy ki mit mond. Mért ne lehetnél tanító, ha az iránt érzel kedvet.
2019. jún. 8. 18:28
 2/5 A kérdező kommentje:
Úgy hallottam, hogy nincs is rájuk szükség, mert sok van még nem becsülik őket és a fizetés is rossz. De ez csak egy felvetés volt.
2019. jún. 8. 21:14
 3/5 anonim ***** válasza:
A fölsős tanár fizetése se jobb, és hogy milyen lesz a munkaerőpiaci helyzet akkor, amikor te végzel, azt nem lehet tudni.
2019. jún. 9. 00:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A bértábla teljesen ugyanaz alsósoknak és felsősöknek is.

Felsős tanárként nem lehetsz alsós tanító, csak ha megvan mindkét végzettséged (sok ilyen kollégám van, aki tanító ÉS tanár is egyben).

Ha tanítóként végzel, nyelvi specializációval, akkor 6. osztályig taníthatsz nyelvet.

Pedagógusokból jelenleg hiány van, munkád biztos lenne. A fizetés nem jó, a kezdő botrányos, 10-20 év után se sokkal vonzóbb. Munka viszont rengeteg van... Ezt csak elhivatottságból lehet csinálni, másképp nem... Vagy úgy, hogy van, aki eltart. :)

2019. jún. 9. 11:26
 5/5 anonim ***** válasza:

"hogy milyen lesz a munkaerőpiaci helyzet akkor, amikor te végzel, azt nem lehet tudni"

A tendenciák alapján azért sejthető... Még nagyobb tanárhiány várható. Már jó 10 éve nincs érdemi utánpótlás a pályán, viszont tömegek mennek hamarosan nyugdíjba. Már most is csak nyugdíjasok visszahívásával lehet megoldani, hogy legyen elég ember, de még így is vannak hiányzó státuszok, amiket helyettesítésekkel kell megoldani.

2019. jún. 9. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!