Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanárok közül kiknek érdemes...

Tanárok közül kiknek érdemes pedagógus szakvizsgát tenni? Milyen többletet ad annak, aki elvégzi azt?

Figyelt kérdés
Tanárismerőseim között vannak szakvizsgázott és nem szakvizsgázott pedagógusok is. De érdemben nem látok különbséget. Eddig tőlük csak egymásnak ellentmondó választ kaptam, amit nem is értek.
2019. jún. 8. 13:55
 1/3 anonim ***** válasza:
Önmagában egy szakvizsgának nincs értelme a fizetés szempontjából. Ugyanannyi lenne a fizetésem szakvizsga nélkül, mint szakvizsgával. Viszont a szakvizsga megszerzésével hamarabb jelentkezhetsz minősítésre (ebben nem vagyok teljesen biztos). Bizonyos szakvizsgával lehetsz intézményvezető, érettségi elnök stb...
2019. jún. 8. 13:59
 2/3 A kérdező kommentje:

#1 Köszönöm szépen a választ!

Akkor ez "csak eszköz" egy célhoz, ami szükséges lehet ahhoz, ami majd ténylegesen előbbre visz, ha jól értem.

2019. jún. 8. 14:06
 3/3 anonim ***** válasza:

Én óvodapedagógus vagyok.

Lehetséges, hogy intézmény és helyfüggő, hogy ki mennyivel lesz előrébb a szakvizsgával. Az én óvodámban kb +20ezer forintot jelent a fizetésben,a későbbiekben pedig intézményvezető helyettes vagy tagintézményvezető lehet az ember. Nálunk örülnek ha valaki elvégzi, szinte minden óvónőnek megvan ahol dolgozom. Bár ez az ovi székhelyintézmény, sok tagóvodával. :)

Vidéken, esetleg egyházi fenntartású óvodában lehetséges hogy ez máshogy működik, sőt, hiszen ott nincs is szükség annyi vezetőre, meg vezetői helyettese. 🙂

2020. júl. 20. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!