Idegen nyelvből hogy számolják a felvételi pontokat 2020-tól?
Orvosira jelentkezem jövőre. Emelt angol érettségim van, amivel egyben megkaptam a B2 komplex nyelvvizsgát is. Ezen kívül biológiából és kémiából emeltezek jövőre.
Elméletben az angollal teljesíteném az alap emeltet, amiért nem jár többletpont és a nyelvvizsgát is, amiért szintén nem jár többlet, biosz-kémiával pedig megkapnám az 50-50 pluszot is, de ez így a jövő évi szabályokat nézve "túl egyszerűnek" tűnik... Tud róla valaki, hogy ugyanabból a nyelvből számít-e az emelt és nyelvvizsga, vagy különböző nyelveknek kell lennie? (Szép szóval azért azt már kicseszésnek érezném azért személy szerint, de aztán ki tudja...)
Sajnos én nem találtam erről konkrét infot sehol.
Oh, akkor ebben az esetben esetleg ennél a kérdésnél találhatsz még hasznos válaszokat, hátha segítségedre lesznek.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb..
Jövőre ugye egy emelt és egy B2-es nyelvvizsga kötelező lesz, szóval ezekért nem jár majd többletpont. Ha a tanulmányi eredmények+érettségivel lesz neked a pontszámítás, akkor sem fogsz 100 többletpontot kapni a biosz és fizika emeltért, hanem csak az egyikért kapod meg az 50-et, mivel a 4 kötelezőből és egy választott érettségi tárgyból számolják a pontokat (+az utolsó két év gimi eredményei). Ha csak a biosz és kémia érettségidből lesz számítás, akkor is csak +50et kapsz.
Egyébként emelt nyelvért és nyelvvizsgáért akkor jár(t) az 50+28 pont, ha két külön nyelvről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!