2021es érettsegi Hogyan?
2021ben fogok erettségizni, bioszbol és kémiából emelten.
Orvosi egyetem lenne a cél.
Ugye 2020ban be jön ez a törvény hogy kotelezo nyelvvizsga, meg emelt..
Érdemes még valamiből emeltet tenni, vagy elég a 2?
Kicsit zavaros nekem ez.
Hogy is van/lesz?
Értem.
És például ha angolból teszek egy felsőfokú nyelvvizsgát akkor azzal letudtam a kotelezo emeltet és nyelvvizsgát, vagy még ez is homályos?
Az oké, de ha egy emelt kotelezo lesz, akkor a plussz pontba az is belefog szamitani?
A kotelezo emelt?
Én úgy tudom, hogy ha emelt szinten érettségizel angolból, akkor az egyenértékű egy középfokú nyelvvizsgával + ugye emelt érettségi is. Na már most ha úgy logikazunk, hogy kötelezően kell egy emelt (ez az angol, ezért nem jár pont), egy nyelvvizsga (az emelttel megkapod), akkor a biosz kémia emelttel megkapod a maximális 100 pontot. Szóval a helyedben arra készülnék, hogy esetleg majd angolból emelteznem kell.
De még semmi sem biztos, ahogy fentebb is írták.
Most 10.es vagyok, 11.ben szeretnék előrehozottan emelt angolérettségit tenni.
Akkor jár?
Ha a mostani pontszámítós rendszer marad, akkor úgy tudod számolni, hogy : 100 + 400 elérhető pont van.(ennél több nem lehet)
A 100pont az többletpont, amit emelt érettségivel,nyelvvizsgával és egyéb dolgokkal lehet még szerezni. Egy emelt érettségi 50pontot hoz, amennyiben megvan egy bizonyos %, 45 azt hiszem, de ez nem biztos. Szóval 2 emelttel már elérted a maximum szerezhető 100pontot.
A nyelvvizsga és az emelt nyelvi érettséginél akkor ad mindegyik pontot, ha különböző nyelvekből van megcsinálva. De jelen esetben a nyelvvizsga még felső fokon se fog neked számítani, és az érettségi több pontot hoz. 46pont azt hiszem a felsőfokú nyelvvizsga, tehát az 50pont az emeltért több lenne.
Orvosin szerintem amúgy is kritérium volt eddig is legalább az 1 emelt, de valószínűnek tartom, hogy a magas ponthatár miatt így is mindenkinek kettőt kellett csinálnia eddig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!