Egy pénzügy és számviteli szakot mennyire nehéz elvégezni?
Se jogot se infót nem végeztem, szóval összehasonlítani nem tudom, de én nem tartom vészesnek. A számviteles tárgyak eléggé egymásra épülnek, úgyhogy nem elég átcsúszni a vizsgán, tényleg meg kell érteni amit tanulsz. A pénzügyes tárgyakat kevésbé szerettem, de könnyebbnek tartottam őket mert nem kell annyira bevágni az elméletet hogy megértsd, viszont ezek azért elég számolósak. A többi alapozó és tölteléktárgy meg változó, de mondjuk analízissel azért sokan szoktak szívni.
Amennyire én észrevettem a többségnek akkor van ezzel a szakkal baja ha nagyon rossz matekból (nem kell azért mérnök szintű matektudás) vagy ha utolsó pillanatban akar megtanulni könyvelni. Ha nagyjából megy a matek és folyamatosan tanulsz azért elvégezhető.
Nekem van egy diplomám jelenleg. PÜ-re jelentkeztem most. Analízis tárgyam volt régen. Adatbázisok tárgy is volt. Ugyanazon az Egyetemenen jelentkeztem. Vajon az ilyen Anál, Valszám tárgyakat elfogattathatom PÜ-n? Vagy teljesen más lenne egy mérnöki análhoz képest... meg néztem, hogy van valamilyen adatbázisos infos tárgy is. Noha, van informatikából diplomám akkor ezeket az adatbés tárgyakat is ellehet fogadtatni szerintetek? :)
Ha már itt a kérdés, nem akartam én is kiírni egyet. Csak most eszembe jutott a kérdést olvasva....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!