Felvettek BME-re logisztikai mérnőkire, oda menjek, vagy inkább a Miskci Egyetemre? Öreg vagyok.
Hali! 27 éves vagyok, már van egy diplomám, de a szakmai gyakorlaton kívül nem dolgoztam vele...
Legfőképpen azért mert nem szeretem.
De más okai is vannak.
A logisztikai mérnöki már tényleg jobban érdekelne, már 27 éves fejjel ebben sokkal biztosabb vagyok mint annó 18-19-20 évesen...
Tavaly jelentkeztem a BME-re erre a szakra és fel is vettek, ugyanakkor végül különböző okok miatt nem iratkoztam be.
Az egyik ok, az a megélhetésem bizonytalansága volt... Eleve nem budapesti vagyok (Miskolck közelebb van), s bár az első szakomat BP.-n végeztem, akkoriban még támogattak a szüleim, stb.
Azóta már rosszabb anyagi helyzetben vannak, meg talán ennyi idősen már el sem várhatnám ismét ezt...
Valamint a BME-n nappali képzés van, nem tuti, hogy tudnék mellette dolgozni.
Az lenne a kérdésem, hogy vajon jobb lenne e majd a 2020/21-es tanévben megcélozni egy duális képzést a Miskolci Egyetemen, mint bevállalni a BME-t?
Ti hogy döntenétek?
Az sem lenne sokkal könnyebb, az biztos, nem ezért gondoltam, hanem egyrészt az anyagi része is meg lenne oldva a dolognak, másrészt értékes tapasztalatot is szereznék... De azért mégis az egyik a BME, a másik meg a ME.
Mit gondoltok?
Én a helyedben Miskolcra mennék, ha az anyagilag jobban megoldható.
Úgyis inkább számít a szakmai tapasztalat, mint az egyetem neve.
Van már egy diplomád. A BME-n nem biztos, de a Miskolcin több, mint valószínű, hogy el tudsz fogadni 1-2 tantárgyat amit nem kell újra megcsinálni.
Jövőre viszont érdemes megnézni, hogy jelentkezhetsz-e oda diplomával vagy a diplomásból is ki van kötve, hogy milyen lehet stb.
Ha nem fogadnák el a mostani diplomádat pontszámításban akkor nyelvvizsga plusz egy kötelező emelt érettségi kell mondjuk matekból vagy fizikából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!