Komunikáció és média tudomány vagy gazdálkodási menedzsment? Többi lent!
Melyik érné meg jobban ha nem megy a matek?
Valamelyik alapszak utan egy mesterképzest szeretnék elvégezni(MBA)
A gazdálkodás és menedzsment a jobb szak szerintem, de a kommunikáció is remek, főleg, ha nem alszol egyetem alatt és spurizol gyakornoknak médiába és cégekhez. És pluszba rátanulsz még például online marketinget.
Ha nagyon nem megy a matek, akkor érdemes még a jogon is elgondolkodni.
Úgy látom, MBA a célod.
Ha e közt a két szak közt vacillálsz, én a gazdment javasolnám egyértelműen.
De a legjobb az lene, ha:
- csinálnál egy mérnöki, vagy infós szakot, akár mestert is
- vegyél fel minél több kötvál/szabvál gazdasági és jogi tárgyat
- utána mennél MBA-re
Ha MBA a cél, ott nagyon fontos lesz az iparági tapasztalat (megy általában mindenhol a tapasztalat a legfontosabb). Igazolt munkatapasztalattal vesznek fel.
Gazdmen + MBA sem rossz, de én nagyobb fantáziát látok egy gazdinfó + MBA kombóban.
Jaj, korán van még, és csak félig ittam meg a kávémat :D
Gyenge matekkal az MBA felejtős, vért fogsz izzadni, ahhoz meg túl drága, hogy rápróbálj, oszt hátha sikerül.
Programtól függően lehet: statisztika, valószínűségszámítás, kvantitatív módszerek, vállalati pénzügyek, minőségmenedzsment, operációkutatás, ökonometria >> mind matekos.
gazdmen sokkal piacképesebb
egyáltalán nem biztos, hogy ha a középsulis matek nem ment, akkor az sem fog, kicsit másabb, meg azért nem egy mérnöki szak... persze benne van a pakliban, hogy így is szenvedés lesz
MBA-hoz kell szakmai tapasztalat, ez jogszabályban van meghatározva, ráadásul a kommédiával nem is lehet teljes kreditérték beszámításával jelentkezni
sok értelmét nem látom, nálunk elte-gti-n az mba tanterv kb. 80%-ban egyezik más mesterszakokkal, ugyan azon az órán ülnek, csak ők kifizetnek egy rahedli pénzt.. USA-ban is egyre több egyetem szünteti meg az mba képzését
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!