Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valahogy megoldható, hogy...

Valahogy megoldható, hogy jelentkezni tudjak pótvelvételivel?

Figyelt kérdés
Idén februárban jelentkeztem 3 felsőfokú szakra, valószínű,hogy a 2 szakból csak a harmadikra vesznek fel. Utólag megbántam,hogy azt 3. szakot is megjelöltem,de bíztam abban,hogy felvesznek az első 2 szak közül valamelyikre.Most még meg lehet megváltoztatni a szakokat vagy törölni,érvényteleníteni valahogy a 3.szakra való jelentkezést? Mert szeretnék pótfelvételizni a februárban megjelölt egyik szakra költséges formában,de úgy tudom csak akkor pótfelvételizhetek ha előzőleg egyik szakra sem vettek fel.
2010. júl. 7. 11:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem akkor a pótfelvételi feltétele, hogy aktív tanulói jogviszonyod ne legyen semelyik felsőoktatási intézményben, még ha fel is vettek de nem íratkozol be, akkor lényegében szerintem pótfelvételizhetsz, de a legbiztosabb, hogy ha annak az intézménynek (ahova költségtérítésesen akarsz menni)a tanulmányi osztályán megérdeklődöd a dolgot, akár személyesen vagy e-mailben.

Remélem tudtam segíteni.

2010. júl. 7. 11:27
 2/12 A kérdező kommentje:
közben a neten találtam olyant hogy lehetséges a jelentkezési hely törlése, ezt meddíg tehetem meg, van haáridő? a regisztrációs levelet még mindíg nem kaptam meg
2010. júl. 7. 11:38
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Július 8-ig van mód arra, hogy módosíts a jelentkezéseiden (sorrendmódosítás és törlés tartozik ide). Tehát ha kitörlöd a 3. jelentkezésedet, amire nem akarsz menni, és nem vesznek fel az első két hely valamelyikére, akkor pótfelvételizhetsz. De érdemes utánanézni, hogy abból a szakból szoktak-e indítani pótfelvételit, mert csak azokból a szakokból szoktak, ahol a normál eljárásban nem sikerült feltölteni a keretszámot. Tehát a pótfelvételi elég rizikós ilyen szempontból.

2010. júl. 7. 11:41
 4/12 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

milyen feltételei vannak a pótjelentkezésnek?

2010. júl. 7. 11:58
 5/12 anonim ***** válasza:

-.-"

az előbb írták le: ne tudják feltölteni a keretszámot az adott szakon. Kb ennyi a feltétele, hogy meghirdessék. Részedről meg annyi, hogy ne vegyenek fel sehova. A többi mind ugyanaz, mint egy rendes felvételire.

2010. júl. 7. 12:26
 6/12 anonim ***** válasza:

"Ha jól emlékszem akkor a pótfelvételi feltétele, hogy aktív tanulói jogviszonyod ne legyen semelyik felsőoktatási intézményben, még ha fel is vettek de nem íratkozol be, akkor lényegében szerintem pótfelvételizhetsz, de a legbiztosabb, hogy ha annak az intézménynek (ahova költségtérítésesen akarsz menni)a tanulmányi osztályán megérdeklődöd a dolgot, akár személyesen vagy e-mailben.

Remélem tudtam segíteni."

A beiratkozások augusztus végén vannak, addig 8x lezajlik a pótfelvételi.

Van a felvi.hu -n formanyomtatvány, amit ki lehet tölteni, az összes jelentkezési hely visszavonása miatt.

Sőt, ha belépsz az e-felvibe, akkor is ki tudsz néhányat törölni.

2010. júl. 7. 16:09
 7/12 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

hogy tudok utánnanézni,hogy abból a szakból indítanak-e pótjelentkezést?

2010. júl. 7. 16:36
 8/12 anonim ***** válasza:
felvi-n ezt is megtalálod, de nyilvánvalóan csak júli 22 után, hiszen akkor derül ki, hogy hova hány embert vettek fel, és hány üres hely maradt.
2010. júl. 7. 16:57
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én pont ugyanebben a helyzetben vagyok, mint te. :) És épp tegnap adtam fel postán a levelet, melyben töröltetem az idei jelentkezésemet. És, ahogy már előttem írták, a pótfelvételi meghirdetéseket csak a ponthatárok kihirdetése után lehet megtudni. Szóval, kicsit (nagyon) szerencse kérdése is ez.

Ez viszont nem igaz!

"Ha jól emlékszem akkor a pótfelvételi feltétele, hogy aktív tanulói jogviszonyod ne legyen semelyik felsőoktatási intézményben, még ha fel is vettek de nem íratkozol be, akkor lényegében szerintem pótfelvételizhetsz..."

Csak és kizárólag abban az esetben vehet részt valaki a pótfelvételi eljárásban, ha

1. nem jelentkezett februárban

2. nem vették fel sehová

3. töröltette a jelentkezését július 8-ig.

Drukkolok neked ( meg magamnak is:) ), hogy induljon az a szak, amire menni szeretnénk. :)

2010. júl. 7. 21:02
 10/12 A kérdező kommentje:

nekem 3 szak van 2-re nem vesznek fel a 3at törölni szeretném a felvi-n, elég akkor csak a 3-at törölni?

8-án is vissza lehet még vonni arra a szakra való jelentkezést?

ha felvin törlöm a jelentkezést,mik a tehetdők?

uhh.., én is drukkolok mindkettőnknek & reménykedem ,h. sikerűlni fog!

2010. júl. 7. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!