Milyen irányban érdemes továbbtanulni? Bővebben a leírásban!
Üdv!
19 éves vagyok, most végzek pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ-s tanfolyammal. Szeretem ezt a területet, de a műszaki pálya is érdekel, így kétségek merültek fel bennem.
A vizsgák után az alábbi lehetőségekre gondoltam:
1) Továbbtanulok felnőttképzés keretében vállalkozási mérlegképes könyvelőként és közben tapasztalatot szerzek ügyintézőként. Ezután egyetemre mennék levelező pénzügy-számvitel szakra. Azért gondoltam levelezőre, hogy mellette dolgozni tudjak. Mivel ez a felvételi 2020 lenne már így kéne emelt szintű érettségi és középfokú nyelvvizsga is. Szerintem ezt egy emelt szintű angol érettségivel tudnám le. (Már amennyiben addig nem módosítanak a törvényeken).
2) Mivel szeretem a műszaki dolgokat is, ezért a műszaki menedzser képzésen is gondolkodok szintén levelezőn, és ide be is adtam a jelentkezésemet is januárban. Ezzel kapcsolatban kétségeim merültek fel, mert igazából sem a közgázhoz, sem a műszaki pályához nem fogok igazán érteni. De ez mellett az szól, hogy idén még simán felvennének, mert még nem kell emelt szintű érettségi és középfokú nyelvvizsga (bár a diplomához úgy is kelleni fog).
A tanácsokat előre is köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!