Kevesebb tárgyat veszek fel, csúszás?
Nos az első félévet az egyetemen elrontottam,nem tanultam semmit vizsgaidőszakban SEM. 2 tárgy kivételével mindeg buktam.
Most 2.félévben sikerült ráéreznem hogyan is kell tanulni az egyetemen. Lettek megajánlott jegyek és csak 3 vizsgám lesz. Viszont ugye ott van még pár első féléves tárgy amit kövi félévben tudok felvenni. (Nem épp a legkönnyebbek).
Na mosmár,3 félévben amúgy is sok nehéz tárgyunk lesz (6kredites). Mi van akkor,ha én azokból csak 1-2-t veszek fel,nem mindet amit kellene 3.félévre, és szépen csinálhatom az első féléves tárgyakat közben.
Szóval totál szétcsúszik a tantervem és bevállalom hogy esetleg csúszok max egy évet.
Lehet ilyet?

Lehet ilyet, a minimum kredit legyen meg. Viszont én a helyedben felvennék mindent. Nem tudhatod előre biztosan, hogy milyen tárgyak lesznek. Nekünk volt olyan, amiről a felsőbbevesek azt mondták, hogy nagyon nehéz. Elsőre tök könnyen összejött. Vagy lehet ki tudsz puskázni 1-2 tárgyat. Én felvennék mindent, ha nem is sikerül mind is jobban jársz, mintha 1-2-t vennél fel másodévből.
Egy próbát szerintem megér, próbáld minél hamarabb letudni az összes tárgyat. A te hozzàllàsodbòl születnek a véget nem érő egyetemi évek. Lehet úgy gondolod, hogy csak 1 évet csúszol, de nem tudhatod előre hogy fog menni majd később a suli. Jobb letudni mindent minél hamarabb mégha meg is kell nyomni.
Hidd el, ha csúszol is, sokkal könnyebb lesz ha csak néhány tárggyal, nem az összessel. Több a kockázat, hogy még többet csúszol, ha több tárgyat hagysz.

Éppen a ráépülős tárgyak lettek meg hála isten.
3.félév nagyon hezéz lesz, statisztika,integrálás,programozás....
CSAK úgy nem akarok ész nélkül mindent felvenni 40kreditig mert ha mégsem sikerül akkor elpataroltam egy tárgyfelvételt.
Fizetősön vsgyok,nincs minimum kredit, csak majd 5.félévre kell elérni X-et...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!