Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyogyszeresz az konkretan elado?

Gyogyszeresz az konkretan elado?

Figyelt kérdés
Marmint a gyogyszeresz a patikaba adja ki a gyogyszert, ennyi a feladata? Ez miert 5 ev?
2019. máj. 15. 06:27
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Kifejtened hogy milyen targyakrol van szo?
2019. máj. 15. 12:06
 12/36 anonim ***** válasza:
97%

Elsőévben az orvosi biofizika, analitikai kémia, szervetlen kémia szedi az áldozatait elsősorban. Bár a matematika, sejtbiológia/humángenetika sem túl könnyű. Bár inkább azt mondanám, hogy egyszerre sok nehezebb tárgyból kell jól teljesíteni, és egy idő után nehéz fenntartani a tempót, főleg ha néhány "tölteléktárgy" is pont akkorra időzíti a zh-t. Latinon és növénytanon kívül (növénytan második évben szigorlat), mindenből vizsgázunk, abból biofizika, sejtbiológia, kémia szigorlat.

Másodévben jön a szerves kémia, fizikai kémia. Igazából harmadéves korodig nem nagyon tanulsz specifikusan gyógyszerekről, mert akkor fog bejönni a gyógyszerészi kémia, és a többi gyógyszerekkel kapcsolatos tárgy. Előtte inkább az alapozás megy, meg az évfolyam megritkítása. :D

2019. máj. 15. 15:59
 13/36 anonim ***** válasza:
89%
Én nem vagyok gyógyszerész, de tudom mit tanulnak és bőven jár nekik a dr. titulus, pláne, hogy jogászok is kapnak. Mondjuk én gyógyszerészként nem szívesen dolgoznék gyógyszertársba, pont az ilyen emberek miatt, akik egyáltalán nem ismerősek a témába, hogy mit tanultak és tudnak a gyógyszerészek, de azért azt tudják, hogy ők jobban csinálnák
2019. máj. 15. 17:52
 14/36 anonim ***** válasza:
97%

Csak hogy tisztában legyen mindenki a gyógyszerészek szaktudásával:ők az utolsó ellenőrző pont a beteg és a gyógyszer között. Ellenőrzi,hogy helyes e az,amit az orvos felírt. Mert az orvos is ember és tévedhet,vagy ha a beteg több orvoshoz jár,akkor fennállhat a veszélye,hogy több azonos hatású gyógyszert írtak fel neki vagy éppen olyan hatóanyagúakat,amiket nem lehetne együtt szedni. Aztán a háttérben egy csomó gyógyhatású készítményt állítanak elő(kenőcsök,kúpok,krémek,stb.).

És egy gyógyszerész nem csak patikában dolgozik,hanem gyárakban is.

Nagyon sok tudásuk van.

Egy orvostanhallgató

2019. máj. 16. 15:17
 15/36 anonim ***** válasza:
95%
Gyertek és végezzétek el ezt az 5 évet ami móka és kacagás, ha szerintetek nem indokolt a doktori címünk, meglátjuk hány napig bírjátok
2019. máj. 28. 09:09
 16/36 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó egy elte fizika vagy bme villanyosmérnök szak se könnyebb, mégse kapnak doktori címet. Nektek se jár.
2019. máj. 28. 09:23
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem is 5 éves osztatlan képzés egyik sem..
2019. máj. 28. 10:03
 18/36 anonim ***** válasza:
84%
Ne haragudj, én egy szakot sem becsülök le , nehéz az összes műszaki egyetem. Az orvosok kapnak címet és mivel a miénk is 5 éves képzés, átfedéssel az orvosival ezért 2009-től a gyógyszerész is doktor. Tudom, pontosan tudom mit gondolsz, jaj csak gyógyszert árulunk és komolytalan ez a szak. Képzeld nagyon nem az. Nagyon kemény kémiánk és fizikánk van. 100 emberből évente kb 20 végzi el. Szeretném, ha nem lennénk lenézett szakma a jövőben, mert hatalmas munka és kemény tanulás van a végzett gyógyszerészek mögött. Mellesleg van jogász ismerősöm is, belehalnék 1 évbe is.. ezért nem halad sajnos előre az országunk, mert ahelyett, hogy mindenki a saját dolgával törődne és fejlesztené a maga kis életét, az a fő dolgod hogy háborogj mert valaki doktori címet kap.
2019. máj. 28. 10:14
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Én gyógyszergyàrban dolgozok, rengeteg gyògyszerész van nálunk komoly, felelőséggel teli pozícióban, nem "csak" gyògyszertàrban dolgoznak. De szerintem az is elég komoly, egyértelmű, hogy nem csak kiadjàk a gyógyszert.
2019. máj. 28. 11:28
 20/36 anonim ***** válasza:
25%
A közgazdasági matematikai elemző szak nehéz is, osztatlan is, mégsem doktorok, akik ott végeznek. Nem jár a gyógyszerészeknek sem, ez csak ilyen magyar hóbort, hogy az államigazgatási főiskola meg a Károli levelező jogi szak is doktori címeket osztogat, ami egy vicc. Engem nem izgat, csak arra reagáltam, miszerint “nem véletlenül kapjuk a doktori címet”. Hát lehet, hogy nem véletlenül, de hogy igazságtalanul és méltatlanul, az biztos. Jobb országokban nem is kapnak a gyógyszerészek doktori címet, fel se vetődik.
2019. máj. 28. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!