Gyogyszeresz az konkretan elado?
Egy sima eladó nem tudná ellàtni ezt a feladatot. Ha pl nincsen egy adott gyógyszer raktáron, akkor a patikus azonnal tudja, hogy melyik terméknek ugyanaz a hatóanyaga, csak más "márka" alatt.
Illetve ha úgy mész be a patikába, hogy nem tudod milyen gyógyszert vennél, csak a panaszokat mondod el, a patikusok azonnal tudják, hogy melyik vény nélküli szer és milyen dózisban lesz jó neked. Komplexebb, mint cipőt árulni.
Ráadásul hátul a "szìnfalak" mögött krémeket kevernek, kúpokat csinálnak stb. Ehhez több éves labor gyakorlat kell, az egyetemen jól megtanuljàk az alapokat. Egy laikus szerintem már a szàmok àtvàltàsànàl elakadna. Meg a gyógyszerész pontosan tudja milyen alkotó micsoda, hogy viselkedik, miért úgy kell bánni vele stb. Ez nem egy olyan munka, amit be lehet tanítani pár nap alatt. Kell hozzá a tudás egy része, amit egyetemen tanultak.
Na meg a gyógyszerészek egy része nem patikaban dolgozik, sok más fontos feladat betölthető vele. Gyògyszergyàrakban pl fejlesztéshez azért kell az 5 év egyetem
A gyógyszertári aszisztens egyedül nem dolgozhat, gyógyszert csak a szakasszisztens adhat ki, ő is csak gyógyszerész jelenlétében.
A legtöbben sajnos tényleg azt hiszik, hogy a gyógyszrész csak egy eladó, pedig rengeteg tudás van mögöttük. Persze az átlagember, aki bemegy mondjuk egy vény nélküli gyógyszerért, nyílván nem tapasztal semmi szaktudást, de én láttam már őket segíteni, főleg időseknek, akik több gyógyszert szednek. És ők szoros kapcsolatban is állnak a gyógyszerészükkel, szerintem szorosabban, mint a háziorvosukkal.
Hát mikor az évfolyamon mindenki vért izzad 1-1 tárgy teljesítéséért, megy a szívatás, ha napi 24 órát tanulnál az sem lenne elég.. A szorgalmi időszak végére alapból hulla vagy, aztán állj neki a szigorlatokra megtanulni 800-1000 oldalt/tárgy..
Emlékszem annó az elsőév első féléve után az évfolyam majdnem fele passzívra ment, vagy mondja, hogy szeptembertől inkább át megy másik szakra, mert nem bírja a tempót. Nagyon kevesen csinálják meg elsőre csúszás nélkül.
Ezek után pedig megkapni a családi ebédnél a rokonoktól, hogy de hát csak eladók leszünk a patikában. :D Isteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!