Biomernoki es vegyeszmernoki diplomaval hol lehet elhelyezkedni?
Én elgondolkoznék a molekuláris bionika szakon is. Ott is hasonló a szakterület, de az ehhez kapcsoló IT-s (programozási) meg hasonló dolgokat is leadják ami most kelendő.
Lehet azt választanám ezen a területen.
Szerintem a kettő szak közül egyértelmű: vegyészmérnök. Vagy akár mint vegyész is el tudsz helyezkedni.
Én jelenleg egy kis, gyógyszergyártással is foglalkozó cégnél vagyok, s a vezető beosztásban rendre vegyészek és vegyészmérnökök dolgoznak.
Az egyetemen meg lehet van olyan lehetőség, hogy PhD keretein belül kifejezetten valami kutatási területre menj.
Mind a vegyész- és biomérnökin, mind pedig vegyész szakon sok labor van, ahol rengeteg jegyzőkönyvet kell írni, és nagyon pontosan dolgozni. Ugye tudod, hogy a laborban is vannak ,,gépek"? Mármint műszerek, mindenféle kütyü, amiket tudni kell használni. Mind3 szakkal el lehet helyezkedni laborban is, kutatásban is, maradhatsz velük az egyetemen, a mérnöki diplomákkal pedig mehetsz az iparba is. A mérnökiekkel több lehetőséged van.
Én vegyészmérnökire járok, náluk van vegyipari géptan 1-3, kémiai technológia 1-3, vegyipari művelettan 1-3, ezeken mind tanulunk gépekről ELMÉLETBEN, de csak kémiai technológiából van laborgyakorlat, valamint lesz még kisüzemi laborgyakorlat is. Csak ennyit kell úgymond ,,kibírni" a gépekkel, de itt is többen dolgoztok egy csapatban, Neked lehet csak elég lesz valaki jegyzőjét lemásolni kb. Nyugi.
A vegyészmérnökinek nagyobb múltja van, a biomérnöki képzés a vegyészmérnökiből vált ki. A vegyészmérnökivel több lehetőséged lesz szerintem, bár gyógyszergyárba a biomérnöki is jó. Nekem mindig is azt mondták, hogy a vegyészmérnökiről könnyebben át lehet menni biomérnöknek, mint fordítva. A biomérnökök tanulnak genetikát meg mit tudom én még mit, amit még ők is utálnak és nehéz, a döntés Rád van bízva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!