Kereskedelem és marketing szak után könnyű elhelyezkedni?
Az első három olyan dologról beszél, amiről fogalmuk sincs.
A marketing a pénzügy mellett a legfontosabb vállalati gazdasági funkció, amely magába foglalja a piackutatástól kezdve a termékfejlesztésen és árazáson át a teljes kereskedelmi spektrumot (kül- és belkereskedelem stb.). A marketing felelős a fogyasztói magatartás megértéséért, a termékfejlesztésért és az üzleti sikerért. Ha úgy tetszik, a marketing A legfontosabb vállalati funkció, nélküle nincs üzlet.
Steve Jobs, az Apple alapítója és vezére mindenekelőtt marketinges volt. Steve Wozniak, aki a mérnöki munkát elvégezte neki, sehova se jutott volna Jobs nélkül.
A nagy cégeknek nagy marketing szervezeteik vannak, és itt van karrier lehetőség mindenféle marketing területen: piackutatás, termékfejlesztés, klasszikus marketing, online marketing, eseményszervezés, szponzoráció, reklám, értékesítés stb.
De kis cégeknél is kell marketinges. Vannak továbbá ügynökségek stb. Sok a lehetőség, ügyesnek kell lenni.
Ami a büfé-ruhatár szakot illeti: én amióta megkaptam a BGE Marketing BSc-met, soha, egyszer se kerestem havi ½ millió nettó alatt (és már sok éve 1,5 millió felett keresek). Ennyit a büfé-ruhatár szakról.
Most te avval érvelsz, hogy a sok gtk-s majom azért fontos mert képes becsomagolni azt, amit mérnökök évek alatt kemény munkával összehoztak? :D
Én is szeretek így ajándékozni. Más megcsinálja én rádobok egy masnit és a nevembe eladom/odaadom.
4-es vagyok, és itt írtam bővebben a témáról: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..
Ha van még kérdésed, kérdezz bátran, próbálok válaszolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!