Gazdasági diplomával (pénzügy-számvitel, kereskedelem és marketing, gazdálkodás és menedzsment) könnyű elhelyezkedni?
Mesterszakkal nem olyan nehéz, de ezek a szakok nem tartoznak a közgazdasági szakok "krémjéhez" (pénzügy számvitel esetleg).
Alkalmazott közgazdaságtannal és pénzügy matematikai elemzéssel viszont rongyá keresheted magad.
"de ezek a szakok nem tartoznak a közgazdasági szakok "krémjéhez""
Mert nem is közgazdasággal foglalkoznak.
Pénzügy-számvitel a leghasznosabb ezek közül szerintem, viszont nekem már nagyon olyan érzésem van, hogy automatizálva lesz teljesen ez is 15-20 éven belül. Most is a nagyobb cégeknél az ilyen területen dolgozó diplomások többsége kb. robot munkát végez.
Viszont alkalmazott közgáz meg gazdaságelemzés, ezekhez tudni kell ám a matekot, és kreatívan kell használni. PÜ-számvitel tényleg már manapság automatizálható munka lenne, de valaki épp ezt szereti benne, hogy monoton kiszámítható. Kereskedelem-marketing szintén kreatív munka, de rengeteg emberrel kell versenyezni, hemzsegnek, mert könnyű elvégezni és sokaknak az a tévképzete, hogy jó ötleteik szoktak lenni.
Menedzserképzésnek viszont őszintén nem tudom, mi a teteje, mert menedzser úgy leszel, hogy értesz a fentiek közül valamelyikhez, aztán tudod vezetni az adott részleget egy vállalatnál vagy olyan jellegű vállalkozást indítasz. Egy mérnöknek oké, hogy értsen a gazdálkodás részéhez, de egy közgazdász épp ezt tanulja. Kicsit humbug a dolog.
A pénzügy számvitellel lehet jól elhelyezkedni, a többivel nem, mivel azokra rengetegen mennek. De a PSZ is csak 20 évig lesz jó. Bejön az automatizálás és már azok se fognak annyira kelleni.
A legjobb a gazdasagelemzes / alkalmazott közgazdász de éhez matek is kell rendesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!