Szerintetek megéri tanárnak tanulni?
Még emelés után is röhej lesz a tanári fizetés. Talán az egyik legkevesebbet fizető diplomás munkakör ez, bár munkád mindig lesz vele. Viszont 6 év egyetem, cserébe meg kapsz 130 ezret havonta végzés után.
Jelenleg nem éri meg tanárnak tanulni, hacsak nem ez a vágya valakinek. De aki már a fizetés miatt aggódik, úgy ahogy te is, már elég kérdéses a helyzet, hogy biztosan jól választanál-e..
Mondjuk matek alapszak+mesterrel jobban járnál sokkal, ha már azt akarod az egyik tárgyadnak.
Hogy érted, hogy az eszeddel keveset keresnél?
Köszönöm az eddigi válaszokat
#1 úgy értem, hogy az eszem az tudja, hogy nem lehet megélni belőle, de a szívem mégis erre húz
Ha mindenképpen oktatni szeretnél, akkor egy tetszőleges (célszerűbb ha matekos-infós-műszakis) irányba mehetnél tovább. BSc+MSc, utána maradhatnál az egyetemen oktató. Esetleg PhD-t is végezhetnél. Bár az egyetemi oktató fizetése ugyanúgy a béka segge alatt van, de:
nem kell fegyelmezni, hanem tényleg taníthatsz. Komolyabb a hallgatóság, ők már tanulni mentek oda. Az oktatás mellett lehet cégeknek fusizni, és akkor már egész jól meg lehet élni.
NEM, NEM, NEM!
Időben felejtsd el!
Magyarországon ez egy elveszett dolog.
A minimálbér ALATT van a kezdő tanári fizetés!
(27 évig nyomtam ezt az ipart, azután kiléptem a közoktatásból.)
ne menj ....
én kezdőként nagyon sokat szenvedek. Ebből a pénzből nem lehet kijönni. Gondolkodom a pályaelhagyáson.
Kétesélyes a meccs.
ha szereted csinálni, és nem bánod, hogy nem lesz szilikonmellű szőke babád a béemwédben, sőt béemwéd sem, akkor menj tanárnak és kész, akármennyit fizetnek.
Én is csinálom. Relatíve valóban nagyon alacsony a fizetés, habár a kormány sok emelést végzett és ez picikét érezhető is, de még mindig van hová fejlődni.
Viszont! Lehet, hogy az oktatásban van jövő, hiszen az alacsony fizetések és a relatíve magas elvárások (birkatürelmű személyiség, igen magas szaktudás változatos területeken) miatt irtózatos tanárhiány van és van kialakulóban, különösen a természettudományos és reál területen. Ha te leszel a jövő egyetlen matektanárja, akkor király leszel anyagilag, emberileg, minden szempontból.
Jótanács: a jövő a digitális oktatásé, úgyhogy repülj rá a matek mellett az informatikára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!