Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szeretnék neurobiológus...

Szeretnék neurobiológus lenni.125+-os lett a mensa iq tesztem és hat osztályos gimnazista vagyok, dee figyelemzavaros és asperger szindrómás így lehetséges?

Figyelt kérdés
ebbe bele is betegedtem, olyan értelemben, hogy szorongásos depresszióm van, és négy gyógyszert szedek... azért lehetek agykutató?

2019. máj. 11. 16:11
 1/8 A kérdező kommentje:
gyógyszerek nélkül élni se tudok. 9.-es vagyok és gyerekpszichiátrián fekszek ahol van tanulási lehetőség; előtte 2-es 3-as tanuló voltam, de most hogy kapok anti pszichotikumot és egyben hangulatstabilizálásért felelős aripiprazol nevű gyógyszert, szorongásgátlót-attarax, nyugtatót idk, és egy különleges gyógyszert ami segít a tanulásban, és annak köszönhetően kaptam a korházi suliban 3 db ötöst a fő tantárgyakból... így felvehetnek az orvosira? elnézést a kérdés minősége miatt de még nem vettem be a nyugtatót... most fogom; azt tudom hogy autót nem vezethetek, de ha rendbejövök lelkileg és csak aspi leszek és figyelemzavaros, és csak egy gyógyszert kell majd szednem, felvehetnek?
2019. máj. 11. 16:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Neurobiológus nem az orvosin tanul, hanem a biológia szakon. Kell hozzá Bsc, Msc és Phd. Én Szegedre jártam, itt elég stresszes volt az egész egyetem, az oktatók nem könnyítik meg, nehéz az anyag, kevés az idő, nagy a követelmény, nekem úgy, hogy nem vagyok egy izgulós típus és szorongós, elég stresszes volt, hát még annak, aki alapból az. Biztos nem mindegyik egyetem ilyen.
2019. máj. 11. 16:27
 3/8 grafno ***** válasza:
100%
Nézd meg a felvi.hun a felvételi feltételeket. Ha sikerül az érettségi akkor lehetséges.
2019. máj. 11. 16:27
 4/8 A kérdező kommentje:
igazából még nem döntöttem el hogy mi legyek, de biztos az orvos kategóriából választok szakterületet, és ilyen szempontból szerencsésebb a SOTE, mert ott is sok irányba lehet szakosodni... 3. nem is tudtam ennek még utánanézek milyen szakok vannak; valamikor régen...láttam😅
2019. máj. 11. 16:50
 5/8 anonim ***** válasza:
84%
De kutatni általában nem az orvosok szoktak, hanem a kutatóbiológusok. Phd-n ezért szoktak az orvosi karra menni. De nekem mindegy mire mész, szerintem felesleges orvosira, mert ők mást tanulnak, mint mi
2019. máj. 11. 16:53
 6/8 anonim ***** válasza:
92%
Orvosként pont annyi lehetőséged van kutatni, mint biológusként. Itt a kérdés az, hogy akarsz-e konkrétan betegeket gyógyítani vagy sem. Lehet, hogy jobb ha nem, ezért lenne jobb a biológia.
2019. máj. 13. 12:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Sok sikert drága Bence😊
2019. jún. 16. 15:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Mindent lehet, csak akarni kell. Nekem két diplomám van.
2019. jún. 19. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!