Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanácstalan vagyok. Nem tudom...

Tanácstalan vagyok. Nem tudom pontosan, hogy merre és hogyan? Gimi után

Figyelt kérdés

Sajnos az osztályfőnököm nem túl sokat foglalkozik velünk és nem sokat tudok a gimi utáni tovább tanulásről.

Jelenleg 10-es vagyok.( valószinűleg nem kellene még ennyire evvel foglalkoznom, hogy mi lesz de szertném átlátni a dolgokat) Ma volt a suliba egy pályaorientációs nap ahol elmondtak néhány dolgot de még mindig zavaros ez a rendszer. 10-be választani kell ugye egy tantárgyat amiből érettségizni fogok 5. tárgyként. Hát nekünk ezt a lapot az osztályfőnök a leadási határidő elött 1 nappal adta ide. Tudtam, hogy választani kell de azt hittem, hogy előtte legalább 1 héttel áttudjuk gondolni, hogy mégis merre meg hogy legyen. De hát ez nem jött össze és gyorsan kellet választani. Egyértelmű, hogy azt választottam amiből kitűnő vagyok ( biosz) mert akkor még nem volt semmilyen célírány előttem. De a mai tanácsadáson kapott lapon felvan sorolva elég sok szakma. Mindig is érdekelt a vendéglátás-turizmus de eddig valahogy nem tudtam benne elképzelni magam. (a családom nagy része a vendéglátásban dolgozik, úgyhogy szokás mondani nem esett az alma messze a fájától. ) Most, hogy ezt a lapot elolvastam és utána néztem ( a felvin),még jobban eltudom benne képzeni magam. De viszont most jön a nagy kérdés..Alapszak vagy felsőoktatási képzés. Viszont én már a bioszt vettem fel.. de az nincs a lehetőségek között tehát 12.-be kell majd felvennem egy másikat ( ezek közül kettőt kell választani: földrajz v. gazdasági ismeretek v. informatika v. matematika v. történelem v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(3) v. egy idegen nyelv(5) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(4) )( ha maradok ebben az irányban)

De a felsőoktatási képzésnél az van írva, hogy bármelyik két érettségi vizsgatárgy és most nem értem. Tehát bármelyik tárgy amiből érettségiztem? Vagy a felsoroltak közül kettő? Illetve a másik kérdésem, hogy ha pl. elmegyek felsőoktatásba azt megcsinálom akkor utána alapképzés és utána mesterképzés?

Elsősorban gondolom az alapképzést kellene megpályáznom, ha lesz elég pontom nem? Vagy ki, hogy látja? Mit érdemes és hogy?

2019. máj. 8. 18:56
 1/1 anonim válasza:

Szerintem amit papírt kaptál az osztályfőnöködtől, az a fakultációs tantárgyra vonatkozik. Ami ugye azt jelenti hogy 11.-ben plusz órában fogsz tanulni bioszt, de attól még nem muszáj abból érettségizned, csak ajánlott azt választani amiből majd érettségizni akarsz. De jövőre akár le is adhatod a biosz faktot, és helyette mehetsz pl föcire, ami jobban kapcsolódik a turizmushoz.

Valamint, ha sima gimiben vagy, akkor majd a felsőoktatásban először az alapképzésre menj, és maximum utána a mesterképzésre.

2019. máj. 10. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!