Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szeretnék egyetemen tanulni,...

Szeretnék egyetemen tanulni, de nem tudom milyen szakra kellene jelentkeznem?

Figyelt kérdés
Jelenleg érettségi utáni képzésben tanulok, logisztikai-és szállítmányozási ügyintézőnek. Igazából nem ezen az irányon szeretnék továbbtanulni, mert a matek mindíg is a gyengeségem volt, tehát humán beállítottságú vagyok inkább. Olyan szakot szeretnék tanulni amivel jól eltudok helyezkedni és azért olyan rosszul sem keres. Milyen szakokat tudnátok ajánlani? 20/L
2019. ápr. 27. 18:40
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

10-es válaszoló:

Sajnos én is így gondolom, hogy minden elég drága, és 130.000 Ft tényleg kb semmire se elég, esetleg akkor, ha az embernek van párja aki kicsit többet keres :D

Megmondom őszintén én rengeteget nézelődtem a felvin és voltam nyílt napon is és igazából egyik szak se fogott meg annyira :( Ami tetszene az az óvodapedagógia, de ők nagyon keveset keresnek.

Még azon is gondolkodtam, hogy lehet jobban járnék, ha csak ez a logisztikai-és szállítmányozási papírral megelégelném és mellé tanulnék nyelveket inkább.

Nézegettem gazdasági szakokat is, nemzetközi gazdálkodást, kereskedelem- marketingot, de tudom, hogy iszonyat drága lenne, ugye sok a ponthatár és emellett rengeteget szenvednék vele.

2019. ápr. 28. 07:08
 12/16 anonim ***** válasza:

Én a helyedben gazdasági szakot választánék, egyáltalán nem elvégezhetetlen szakok, de jó sok pénzt lehet keresni vele, több ismerősöm is elvégezte és nem voltak pengék matekból.

Jogot nem ajánlom, mindenkinek az a hozzáállása, ahogy itt is írta valaki: ha humán akkor menj jogra, mert azzal jól lehet keresni, csak ez nem ilyen egyszerű. Ez egy hivatás és nagyon sok motiváció kell hozzá, sokan jönnek az előbb említett hozzáállás miatt az egyetemre és lemorzsolódnak vagy elvégzik és nem találnak rendes munkát. Nehéz elvégezni, az egyik legkeményebb szakok közé tartozik, nagy anyagmennyiséggel szívsz vele 5 évig (jobb esetben), kapsz egy diplomát, ami önmagában semmit nem ér, kell 3 év gyakorlat, szakvizsgázol, folyamatosan updateolni kell magad életed végéig mivel állandóan változik a joganyag.

Az meg a másik, hogy sok jogász van, a verseny ebben a szakmában ma már nagyon nagy, ezért a végzett jogászokkal szemben is magas az elvárt követelmény a legtöbb helyen, hogy szűrni lehessen, aki pedig ezt nem tudja teljesíteni kihullik a szakmából és nem feltétlen igazi jogi területen helyezkedik. A kezdő bér meg nevetséges, nemzetközi gazdálkodással (alapképzés) ismerősöm többet keres mint egy majdnem szakvizsgázott jogász és azért a két szakmába fektetett energia között van különbség.

2019. ápr. 28. 09:00
 13/16 anonim ***** válasza:
49%
En a helyedben inkabb nyelveket tanulnek. Az a szakmad melle szinte kotelezo, emellett sok ceg keres kulonleges nyelvismerettel rendelkezo kollegat. Gyerek mellett meg tudsz pl forditoi munkat vegezni.
2019. ápr. 28. 11:24
 14/16 anonim ***** válasza:
48%

"Olyan szakot kell választani ami érdekel"

Hiába tanult olyat ami érdekli ha utána nem tud vele elhelyezkedni, nincs annál szarabb hogy ott állsz egy diplomával de nem jó semmire sem

Meg amúgy is ilyen fiatalon nagyon gyorsan változik hogy mi érdekel és mi nem, ha az elején talán nem is érdekel pl egy mérnök képzés de ha közben látod hogy mennyi lehetőség van vele és van értelme tanulni sokkal lelkesebb leszel tőle

Ez meg hülyeség hogy hülye vagy matekból, ilyen nincsen

Van akinek nagyon könnyen megy, meg olyan is akinek kevésbé, de ez nem azt jelenti hogy nem fog menni, hanem hogy többet kell vele foglalkoznod

Gimiben végig 2esekkel bukdácsoltam végig matekból, a végén viszont amikor úgy igazán nekiültem simán megírtam egy hibátlan középfokú érettségit, meg egy műszaki képzést is letudtam egyetemen, igaz matekból szívtam kb végig de akkor is tanulható volt

2019. ápr. 28. 13:23
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát! :)

Nagyon nehéz eldönteni, hogy az ember mit tanuljon tovább, vagyis számomra az. :(

Azért írtam, hogy humán beállítottságú vagyok, mert a törit meg a magyart én mindíg is szerettem, meg hát 5-ös voltam belőlük na meg töriből emelt szinten érettségiztem le.

Abból a szempontból is nehéz, hogy azért külföldön egy egyszerű munkás többet keres, mint itthon egy diplomás sokszor. :(

2019. ápr. 28. 13:34
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha szereted a törit meg nyelvérzéked is van mehetsz amúgy egy anglisztikára vagy germanisztikára is, ha van 2 nyelv amit tényleg kitűnően beszélsz nehezen tudom elképzelni hogy ne tudnál vele állást találni valamelyik multinál

Társalgási szinten viszonylag sokan beszélnek már angolul, de igazán jól elég kevesen, ezt pedig meg szokták fizetni

2019. ápr. 28. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!