Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szeretnék egyetemen tanulni,...

Szeretnék egyetemen tanulni, de nem tudom milyen szakra kellene jelentkeznem?

Figyelt kérdés
Jelenleg érettségi utáni képzésben tanulok, logisztikai-és szállítmányozási ügyintézőnek. Igazából nem ezen az irányon szeretnék továbbtanulni, mert a matek mindíg is a gyengeségem volt, tehát humán beállítottságú vagyok inkább. Olyan szakot szeretnék tanulni amivel jól eltudok helyezkedni és azért olyan rosszul sem keres. Milyen szakokat tudnátok ajánlani? 20/L
2019. ápr. 27. 18:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
30%
Nincs ilyen, matek nelkul kizart hogy normalis szakot talalnal
2019. ápr. 27. 18:42
 2/16 anonim ***** válasza:
81%
Igazából írhatjuk itt hogy jogász, vagy tanár, vagy bármi, ha te nem érzed magadénak az adott területet. Javaslom a felvi.hu-t, ott tematikusan fel vannak sorolva a szakok(pl államtudományi terület, jogi terület).
2019. ápr. 27. 18:49
 3/16 A kérdező kommentje:
Körülnéztem felvin, de nemigazán fogott meg egyikse :( az óvodapedagógus tetszene, de nem keresnek jól, ill. nagy a felelősség rajtuk.
2019. ápr. 27. 19:03
 4/16 anonim ***** válasza:
89%
Nem minden a pénz. Igen, fontos, de ebben az esetben sokkal fontosabb az, hogy magadénak érezd azt a hivatást, hosszú távon sokkal jobban kikészülnél egy olyan munkától, ami jól fizet, viszont nem szereted.
2019. ápr. 27. 19:07
 5/16 anonim ***** válasza:
36%
vagy humán szak, vagy könnyű elhelyezkedés és jó kereset. A kettő együtt nincs.
2019. ápr. 27. 19:22
 6/16 anonim ***** válasza:
53%

"a matek mindíg is a gyengeségem volt, tehát humán beállítottságú vagyok"

Nem, szimplán csak hülye vagy matekból.

2019. ápr. 27. 19:36
 7/16 A kérdező kommentje:
Hát ez kedves! :)
2019. ápr. 27. 20:09
 8/16 anonim válasza:
6%
Abból hogy szar vagy matekból nem következik hogy humán beállítottságú vagy. A humán tárgyakat csak be kell magolni, semmi ész nem kell hozzá, ki is lehet törölni ilyen szakokkal. Amihez nem kell matek az éhenhalni jó legfeljebb.
2019. ápr. 27. 20:19
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a pénzt felejtsd el ebben a történetben, mert nem gondolnám, hogy az az elsődleges szempont. Egy nagyon elcsépelt hülyeségnek hangozhat, de hosszú távon tényleg bebizonyosodik, hogy olyan területet érdemes választani, ami érdekel és amivel szívesen foglalkozik az ember, különben szenvedés lesz az egész. Én pl. gimiben jó tanuló voltam, emelt matek-fizika tagozatos voltam, de mindenből ötösöm volt és nekem is olyan ötleteim voltak, hogy jól szeretnék keresni és ennyi. Ezért választottam egy mérnöki képzést és hiába ment, egyszerűen gyűlöltem az egészet, mert fikarcnyit sem érdekelt az a terület, abszolút semmi affinitásom nem volt hozzá... Lehetséges, hogy ha nagyon megerőszakolom magam, akkor el tudtam volna végezni, de tuti, hogy dolgozni már egy percet sem akartam volna benne. A pénz nekem nem ér semmit, ha közben abszolút nem érdekel, amit csinálok. Helyette egy humán szakot választottam (nyelvek) és azt imádtam, most is ilyen képzésen tanulok. Ahhoz képest, hogy sokak szerint humán és akkor rohadt egyszerű, csak magolni kell kb. a fele kihullott a képzésről... Sokan amúgy tényleg csak itt jönnek rá, hogy nem felel meg a "láblógatós-nem kell csinálni semmit" elképzelésnek, hanem bizony igenis sok energiát és munkát igényel egy ilyen szak is, ami sokaknak nem tetszik. Emiatt azt gondolom, hogy felejtsd el a "jól el tudok helyezkedni és olyan rosszul sem keres" dolgot és arra koncentrálj, hogy mi érdekel, mit tanulnál szívesen és mivel szeretnél foglalkozni.
2019. ápr. 27. 23:24
 10/16 anonim ***** válasza:
30%
Hát ezt a hagyjuk a pènz dolgot olyanok mondják akiket sztem még el tartanak. Bp-en pl:120 alatt lassan nincs garzon. És ott van még a rezsi meg valamit enni is kell. Ez máris 200. És akkor még nincs mivel közlekedned és nem is voltál szórakozni. Mondjuk a kezdő tanári 130 az erre, hogyan elég? Vagy egész életedbe csak szobát akarsz bérelni 2-3 emberrel? Amúgy vagy olyan vonalon indulsz ami matekos vagy rágyúrsz a nyelvi dolgokra. Ha egyik sem tetszik akkor meg válassz egy jó szakmát.
2019. ápr. 28. 05:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!