Állatorvos vagy vegyész-/biomérnök? Melyik diplomával vannak jobb elhelyezkedési lehetőségek?
10 osztályos vagyok általános tantervű gimnáziumban, tanulmányi átlagom 4,8 felett van általában. Fakultációvalasztás előtt állok, és dilemma lépett fel.
A humán tárgyak (magyar, töri, társadalomismeret) faktválasztás szempontjából nem játszakanak számomra, mindenképp reál tárgyakból választanék.
Állatorvos képzéshez emelt biológia és emelt kémia érettségi kell;
a bio-, vegyész- és élelmiszermérnök képzésekhez két érettségi tárgy kell: matematika kötelező és kémia vagy fizika vagy biológia; egyet emelt szinten kell teljesíteni. Akármelyik szakot választom egy biztos: kémiából emeltezek.
A mérnöki szakokhoz mindenképpen jó lenne a matematika széleskörű ismerete, tehát ha matekból nem is emelt érettségiznék, akkor is jó lenne emelt szinten tanulni 11. és 12-ben, hogy egyetemen nehogy lemaradjak az elején.
Ha felveszem a matekfaktot és a kémiát, az a mérnöki egyetem szempontjából kitűnő, viszont ezzel lekorlátozom magamat valamilyen szinten, nem tudom a bioszt emelt szinten tanulni, anélkül pedig magas százalékú emelt biológia érettségit nagyon nehéz tenni.
A "történetem" ismeretében tanácsotszeretnék kérni a következőkről:
1.) Biológia vagy matematika faktot válasszak? (együtt a kettőt nem lehet)
2.) Melyik szakot érné meg jobban tanulni,melyikkel lehet könnyebben, jobban elhelyezkedni és melyik kínálna biztosabb és fényesebb megélhetési lehetőségeket Magyarországon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!