Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakma való nekem, ha...

Milyen szakma való nekem, ha nincs műszaki érzékem?

Figyelt kérdés

Nincs műszaki érzékem sajnos, fiú létemre. A szerelési tevékenységek nem érdekelnek.

Az egyedüli műszaki szakma, ami érdekel, az a hegesztő lenne, de az asztmám miatt nem javasolják.

Bár, én úgy gondolom, hogy ma már annyira nem káros, mint 20 - 30 éve.

Ami jobban érdekelne, az a biológia! Szeretem a tudományokat, az állat - és növény világot, a bonyolultabb biológiát, de az a baj, hogy az egyetem már nem menne, mert "öreg" vagyok hozzá. 27 éves leszek idén, dolgoznom kell! Munka mellett az egyetemet már nem bírnám.

De OKJ - hoz van kedvem! De nem tudom, mire menjek...

Igen, elszúrtam a fiatalabb éveimet, de ez már késő bánat.

Még a péken gondolkodtam, de ahhoz annyira nincs kedvem. Nem tudom, mit tegyek.

Egyébként most egyszerű raktáros vagyok.

2019. ápr. 17. 07:28
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy alul vannak fizetve a biológusok.

Egy haverom bátyja is biológus egy laborban, és 250 ezret keres. Ami abszolút nem sok a 7 évnyi kemény tanulásért - , és a szakma nehézségéért cserébe!

Egyébként, vannak asszisztensek is, de ők meg jó, ha a 150 ezret megkeresik... Ezzel lehet sokat is mondtam...

Nővérem mondta, hogy a kórházban megkérdezett egy laboráns nőt, aki már 40 éve ott van, hogy mennyit keres, és 200 ezret keres 40 év után!

Akkor mennyi lehet a kezdő fizetés?

2019. ápr. 17. 13:33
 12/17 anonim ***** válasza:
Nekem burrót 230-at ajánlottak 2 éve, ami nettó 150 ezer :/
2019. ápr. 17. 13:34
 13/17 anonim válasza:
Jutottál valamerre kerdezo?
2021. jan. 25. 12:26
 14/17 A kérdező kommentje:
Szakács lettem!😃
2021. jan. 25. 16:53
 15/17 anonim válasza:
Melyik iskolában végezted el gondolom estin?
2021. jan. 25. 17:14
 16/17 A kérdező kommentje:

Focusnál. Nagyon jó iskola! Kiváló, lelkes tanárokkal! A szakács tanár igazi profi több évtizedes szakács múlttal! Bátran ajánlom!😊

Igen, estin. Kedd, csütörtök volt 17 órától este 8 - ig.

De, választható más ütemezés is!

Hétvégi vagy nappali oktatás is van.

2021. jan. 25. 19:49
 17/17 A kérdező kommentje:
Azt szerettem ebben az iskolában, hogy itt tényleg látszik a tanárokon, hogy mennyire szeretik átadni a tudásukat! Nem pedig kiégett, - "Tököm tele az egésszel!" -tanárok tanítanak ott.
2021. jan. 25. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!