Milyen szakma való nekem, ha nincs műszaki érzékem?
Nincs műszaki érzékem sajnos, fiú létemre. A szerelési tevékenységek nem érdekelnek.
Az egyedüli műszaki szakma, ami érdekel, az a hegesztő lenne, de az asztmám miatt nem javasolják.
Bár, én úgy gondolom, hogy ma már annyira nem káros, mint 20 - 30 éve.
Ami jobban érdekelne, az a biológia! Szeretem a tudományokat, az állat - és növény világot, a bonyolultabb biológiát, de az a baj, hogy az egyetem már nem menne, mert "öreg" vagyok hozzá. 27 éves leszek idén, dolgoznom kell! Munka mellett az egyetemet már nem bírnám.
De OKJ - hoz van kedvem! De nem tudom, mire menjek...
Igen, elszúrtam a fiatalabb éveimet, de ez már késő bánat.
Még a péken gondolkodtam, de ahhoz annyira nincs kedvem. Nem tudom, mit tegyek.
Egyébként most egyszerű raktáros vagyok.
Nézegettem ilyen - olyan biológiával kapcsolatos asszisztens képzéseket, de ezeket nem fizetik meg, sajnos...
Fözni szeretek, ezért gondoltam először a szakácsra, aztá rájöttem, hogy emellett semmi élete nincs az embernek... Ezért jött a pék, de nem tudok választani...
A hegesztőtől csak az asztmám tart vissza
Nem szeretek korán kelni, de a muszáj nagy úr!
Egy hegesztői ismerek, egy fiatal srácot, ő 4 éve hegeszt, de egyelőre makkegészséges.
Tudom, hogy kimondott biológia szak nincs OKJ -n, de vannak asszisztensi OKJ -k, mint pl.: szövettani - , klinikai laboratóriumi - , meg komolyabbak is, mint a mikrobiológiai asszisztens, de ezek nagyon alulfizetettek attól tartok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!